A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Новини

День української писемності й мови у літературно-краєзнавчому музейному комплексі Анатолія Недільського

День української писемності й мови, свято, яке вже 22 роки поспіль відзначається в Україні 9 листопада. Це свято вшанування пам’яті Нестора Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Цей день учні та вчителі Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ступенів вирішили відзначити по–особливому. Вони вирушили на екскурсію до літературно-краєзнавчого музейного комплексу Анатолія Недільського, що знаходиться у с. Скнилів.

12:44 11.11.2019

Мова - це душі основа!

 "Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мій народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?" - сказав Михайло Коцюбинський. Мова є душею нації, у її глибинах зародилося все, чим може гордитися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, удосконалювалося Тарасом Шевченком, Лесею Українкою, Іваном Франком… Тому наш громадянський обов’язок – не занедбувати, а відроджувати й розвивати рідну мову - цей генетичний код нації, духовну основу українського народу.

09:33 11.11.2019

Урок мистецтва. Слухання інструмента дримби та перкусійних етнічних інструментів

07  листопада 2019 року  у Золочівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3  відбулася незабутня зустріч із цікавою, талановитою та творчою особистістю, музикантом і майстром по виготовленні інструмента дримби Євгеном Сватовським, який подарував учням і вчителям школи класних, релаксових 45 хвилин, виконуючи на дримбі та різних етнічних перкусійних інструментах музику в стилі «World» та «Trible». Присутні отримали позитивний заряд і відчули енергію живої природи.

15:47 08.11.2019

День української писемності та мови у Шпиколоському НВК

Щороку у Шпиколоському НВК  відзначається День української писемності та мови. Це свято об’єднує і учнів, і педагогів, і батьків. Саме в цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика у 3-11 класах.

15:30 08.11.2019

День української писемності та рідної мови у Перегноївській ЗОШ І-ІІ ступенів

Рідне слово… Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню! Скільки в тобі доброти і лагідності, мудрості земної, закладеної ще славними вільнолюбними предками. Напередодні Дня української писемності та мови у філії ОЗ Глинянська ЗОШ І-ІІІ ст. – Перегноївській ЗОШ І-ІІ ст. зібралися справжні українці, шанувальники рідного слова, знавці бездонної скарбниці нашого фольклору, української пісні.

15:16 08.11.2019

Відлуння дзвонів Великого Маркіяна!

З метою кращого пізнання, дослідження та вивчення творчої спадщини нашого поета-земляка Маркіяна Шашкевича, виразного декламування його поетичних шедеврів, виховання любові до рідного краю та відзначення, 6 листопада 2019 року, 208 річниці від дня його народження вихованці секції української літератури Золочівської Малої академії наук, учні 8, 9 класів Шпиколоського НВК провели змістовний літературний калейдоскоп.

10:55 08.11.2019

75-річчя Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №2

6 листопада 2019 року у Золочівському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 вшанували пам'ять відомого письменника та поета, священника УГКЦ, релігійного та культурно-громадського діяча, зачинателя нової української літератури в Галичині. - Маркіяна Шашкевича. І цього ж дня Золочівському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 виповнилося 75 років.

10:35 08.11.2019

Літературне асорті "Життєвими стежками долі Маркіяна"

6 листопада 2019 року працівники Золочівської районної бібліотеки для дітей Н.П.Кобзар, Л.Я.Гнип, Н.В.Костишин завітали до учнів 6-А (класний керівник О.З.Наливайко) та 7 класів (вчитель української мови та літератури Н.В.Соляр) Золочівської ЗОШ І-Ш ст. №3 на літературне асорті "Життєвими стежками долі Маркіяна".

11:12 07.11.2019

Участь у ЕКОакції від Всеосвіти «ГЕТЬ ПОЛІЕТИЛЕН! ТАК ЕКОСУМКАМ!»

Лише 1-3 % пластикових пакетів потрапляють на переробку. А решта плаває в морях та океанах, лежить у землі та розкладається – дуже і дуже повільно. Щорічно від пластикових пакетів помирає близько 100 тисяч морських тварин та близько мільйона морських птахів. Цього року міністр екології та природних ресурсів закликав українців провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену» та хоча б на добу замінити звичні пакети зробленими власноруч сітками, паперовими пакетами та екоторбинками.

16:01 06.11.2019

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень