A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Новини

День вишиванки у Жуличівській ЗОШ І-ІІ ст.

Не перший рік у Жуличівській ЗОШ І-ІІ ст., як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції «Одягни вишиванку», у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів.

14:25 24.05.2019

Посиденьки у Світлиці

У четвер, 23 травня 2019 року, у м. Львові в ЦДЮГ на Погулянці відбувся незвичайний захід «Посиденьки у Світлиці». Зустріч фольклорних колективів у творчому діалозі перетворилася на свято фольклорного мистецтва. Свої неповторні та автентичні пісні мали змогу продемонструвати молодша та старша групи фольклорно-етнографічної  студії "Світлиця" ЦТДЮГ  (кер. Любов Андрухів) та  фольклорний ансамбль «Древо» Золочівського ЦДЮТ (кер. О. Чепелюк).

12:50 24.05.2019

Перемога художниць арт-гуртка «Палітра» Золочівського ЦДЮТ у Міжнародному конкурсі

Відбувся XХІ Міжнародний конкурс INTERNATIONAL ART CONTEST “PEOPLE DOOMED PEOPLE TO THIS FATE”. Метою конкурсу є поширення правди та історичних відомостей про Аушвіц і Голокост та увіковічнення пам’яті жертв голокосту та культивування поваги до націй, які зазнали масового знищення. Організаторами конкурсу є Міністерство Національної Освіти Польщі, Державний музей “AUSCHWITZ-BIRKENAU” в Освенціумі, Молодіжний Будинок Культури № 1 в м.Тихе, Польща. І цьогоріч здобули перемогу у цьому конкурсі вихованці зразкового художнього колективу арт-гуртка «Палітра» Золочівського ЦДЮТ, керівником якого є Гевко Галина.

11:46 24.05.2019

Засідання районного методичного об'єднання асистентів вчителя класів з інклюзивною формою навчання ЗЗСО

З метою навчально-методичного забезпечення освітньої діяльності асистентів вчителя у класах з інклюзивною формою навчання, підвищення їхнього професійного рівня, організації науково-дослідної діяльності, впровадження новітніх освітніх технологій, вивчення та узагальнення перспективного педагогічного досвіду створено та функціонує районне методичне об'єднання асистентів вчителя, до складу якого входять 14 педагогічних працівників з 9 закладів загальної середньої освіти.

11:20 24.05.2019

Одягни вишиванку

День вишиванки – свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння національного вишитого одягу та об’єднати українців. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. У Словітському НВК відбулася акція «Одягни вишиванку».

10:55 24.05.2019

Пізнавальна екскурсія "Твоє здоровя"

Учні 3 класу Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст., завершуючи вивчення розділу природознавства «Людина та її здоров’я», відвідали ФАП с. Скварява.

09:57 24.05.2019

Свято Букварика у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст.

Як швидко спливає час. Здається, ще вчора першокласники прийшли до школи, а вже закінчують перший клас. За цей період школярі навчилися писати, читати, рахувати. І, найголовніше, вони успішно опрацювали свій перший підручник – буквар.  Отже, перша сходинка у великий світ знань пройдена. І ось 22 травня 2019 року  у 1 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося свято «Прощання з Букварем», яке організували класний керівник Федаш Г.В. та педагог-організатор Гурська Г.В.

09:37 24.05.2019

Пам’яті Тараса Шевченка

22 травня – річниця перепоховання Тараса Шевченка. Саме у цей день його прах було перевезено з далекого Санкт-Петербурга і захоронено на Чернечій горі біля Канева. З історії усі ми знаємо про те, що Тараса Шевченка глибоко хвилювала тяжка доля жінки, матері. Пам’яті Тараса Шевченка учнями 7-А класу Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 було підготовлено театральну постановку за поемою Тараса Григоровича Шевченка «Наймичка».

09:19 24.05.2019

Він був як полум’я...

Коли звучить Шевченкове слово, усі замовкають, бо то говорить сама правда, сам Бог -  устами нашого Пророка. Кожна грань Тарасового життя така яскрава і незбагненна, що неможливо вичерпати глибину тих дарів, котрими Господь обдарував Україну, явивши їй такого Сина. І лише тоді почнеться справжнє відродження добра й справедливості, коли ми почуємо те Слово.

15:13 23.05.2019

Знайти. Дослідити. Вивчити. Зберегти.

Сьогодні по всій території України, особливо у Західній частині, відбувається відродження стародавніх традицій у вигляді фольклорно-етнографічних свят, зокрема, Великодніх гаївок. Ці свята пробуджують інтерес до народної творчості, сприяють відродженню оригінальних, призабутих пісень, оскільки, кожний фольклорний колектив намагається бути неповторним, віднайти цікаву самобутню програму, а це можливо лише при глибокому знанні й використанні місцевого матеріалу та збереженні народного колориту. З цією ж метою вихованці секції української літератури Золочівської Малої академії, учні Шпиколоського НВК  провели пошукову роботу і записали з уст бабусь, дідусів, матерів,  односельців цілу в’язку прекрасних  народних гаївок й оформили рукописні збірочки «Гаївки – калинове намисто нашого народу».

11:12 23.05.2019

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень