A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Новини

Еко-справа «Природа – твій дім, а ти господар – в нім»

У рамках виховної справи «Природа – твій дім, а ти господар – в нім», що  тривала  27- 28 жовтня вихованці дитячого будинку «Рідний дім» вивчали мейкап «Людина –господар своєї домівки», на  що надихнули сонячні дні золотої осені та болючі  екологічні проблеми, на які важко закривати очі.

09:17 03.11.2020

«Людина і довкілля»

Секція географії Золочівської МАН у 2020-2021 н.р. працює за навчальною програмою «Людина і довкілля», схваленою для використання в позашкільних навчальних закладах (протокол засідання науково-методичної комісії з позашкільної освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України від 12 червня 2015 року). Метою навчальної програми є формування свідомої екологічної мотивації, навичок і моделей поведінки, безпечної для довкілля і здоров'я, спрямованої на реалізацію принципів стійкого розвитку. Керівник секції – талановитий педагог із багаторічним стажем Лілія Єрмолаївна Городиловська ставить собі за мету не тільки  узагальнити та систематизувати екологічні знання, набуті учнями з різних навчальних предметів та джерел інформації, але, перш за все, сприяти усвідомленню вихованцями об'єктивності законів функціонування екосистем, необхідності збереження природного різноманіття; сформувати почуття особистої причетності до виникнення і вирішення екологічних проблем, переконання у необхідності свідомого регулювання потреб і споживання,  формування досвіду екологічно безпечної, компетентної взаємодії з природою.

09:13 23.10.2020

По шляху життя й драматичної творчості корифеїв

Завдання вчителя не тільки доступно і в повному обсязі викласти учням навчальний матеріал, дати пояснення до теми та задати домашнє завдання. Мета вчителя значно ширша: привити дітям бажання вчитися, здобувати нові знання, розширити кругозір, зацікавити, надихнути на творчість та пошук, розпізнати та розвинути їхні таланти, допомогти знайти своє місце в житті, своє покликання, свій шлях. Саме такі цілі ставить перед собою справжній педагог – педагог від Бога!.               І саме таким педагогом є керівник секції літератури Золочівської МАН Марія Петрівна Рибка: талановитий вчитель, самобутня поетеса, вмілий наставник. Ось і цього року вона зуміла об’єднати навколо себе вихованців, зацікавити новим напрямком навчальної програми секції, надихнути на нові здобутки та творчий пошук. Уся діяльність секції літератури спрямовується на те, щоб старшокласники постійно розвивали свої творчі нахили і здібності, творчу уяву, поглиблювали літературні знання про шедеври митців –драматургів. Важлива роль у програмі відводиться формуванню у вихованців мовної культури, засвоєнню термінології з драматичної творчості та практичній роботі. Тому найважливішою особливістю даного курсу є наявність питань організації наукових досліджень.      Читання в ролях, театралізовані літературно-музичні постановки, інсценізації, тренінги, вікторини, ігри, літературні вітальні, перегляд телеспектаклів, прослуховування інсценізацій по радіо та фрагментів із спектаклів онлайн, зустрічі з цікавими людьми, листування, відвідування історико-культурних об’єктів - це головні події у творчому житті вихованців секції.       Так у жовтні з метою кращого пізнання  життєвого й  творчого шляху  видатних драматургів ІІ половини ХІХ ст. вихованці секції української літератури, учні 9-10 класів Шпиколоського НВК провели  цікаву відео екскурсію «Український Шекспір, батько театру світового рівня», присвячену 80-річчю з дня народження М.Л. Кропивницького.       Привернула увагу віртуальна виставка «Марко Кропивницький та будинок Тобілевичів», розміщена на сайті літературно-меморіального музею І. Карпенка-Карого, що  в місті Кропивницькому. Вона  є свідченням того, що любов до театру Марка Кропивницького та Івана Тобілевича на довгі роки окреслила коло їх спільних інтересів.     Наявні факти про те, що  в  фондах музею зберігаються прижиттєве видання творів Марка Лукича, листування його сина Володимира з письменником-крєзнавцем Миколою Смоленчуком, оригінали фото Марка Лукича та його театральної трупи 80-х рр. ХІХ століття.      Окрема тема музейної збірки – фото, афіші, програми різних років, ескізи художників до вистав за п’єсами драматурга на сцені театру імені Марка Кропивницького дали змогу вихованцям відчути колорит епохи та  побувати в ролі глядачів, слухачів та юних дослідників. Ось так цікаво і пізнавально проходять заняття секції літератури під умілим керівництвом талановитого педагога.

11:35 20.10.2020

Знавці лікарських рослин

Мабуть, не знайдеться у світі такої людини, яка б не любила природу. Одні милуються барвами осіннього лісу, інші обожнюють степи. І впевнено можна сказати, що не знайдеться такої людини, яка б не зверталася до джерел природи. Немає жодної билинки, яка б не мала цілющих властивостей. Все це тому, що рослина вбирає в себе те, що її оточує.

15:26 19.10.2020

Дари осені

Прохолодні ранки,  холодна роса, перше опале  пожовкле  листя нагадали, що прийшла осінь та  спогади про тепле літо нас не покидають . 12 жовтня 2020 року у Скнилівській ЗОШ  І-ІІ ст. відбулося свято «Дари осені» Щедрі дари осені та оформлені ними вишукані композиції, бажання зробити свій виріб найкращим принесли дітям  масу задоволення.

14:07 16.10.2020

Козацькі забави у Плугівському НВК

13 жовтня, з нагоди Дня Захисника України та Дня українського козацтва, у Плугівському НВК I-III ступенів відбувся спортивно-розважальний захід «Козацькі забави».

09:42 16.10.2020

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень