A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Участь учнів Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. в літературно-мистецькому святі «Шевченко - наш. Він для усіх століть»

Дата: 11.03.2019 18:33
Кількість переглядів: 277

06 березня 2019 року учні 8-10 класів Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь в  літературно-мистецькому святі «Шевченко - наш. Він для усіх століть», яке відбулося в Білокамінському НВК.

Великий син великого народу! Так називають Тараса Шевченка – невмирущого поета, художника, суспільного діяча, який мало не все своє недовге життя боровся за власну свободу та свободу рідного українського народу. Він став символом української нації, одвіку був яскравим світочем на її нелегкій дорозі державотворення.

Разом із Рудою О.Б., вчителем української мови та літератури, учні підготували пісню «У перетику ходила» (сл. Т.Г. Шевченка, муз. П. Процька) та пісню «Тополя» на слова Т.Г. Шевченка в сучасній обробці гурту «Хочу ще».

Також в даному святі взяли участь школярі Білокамінського НВК, Жуличівської ЗОШ І-ІІ ст., Гончарівської ЗОШ І-ІІ ст. Учні читали вірші, виконували пісні на слова Т. Шевченка, представили танцювальні номери, а народний театр ім. Романа Солило (керівник Дзядига І.Б.) заворожив глядачів п'єсою Якова Мамонтова «У тієї Катерини» за мотивами балади Т. Шевченка.

Загалом у цьому святі поєдналися історія і сучасність. Адже в нашому складному для України сьогоденні пророчі поезії Тараса Шевченка необхідні для того, щоб підняти українському народові душевні сили в боротьбі.

Нехай віще слово Кобзаря живе і перемагає!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень