A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Є Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка немає!

Дата: 12.03.2019 17:46
Кількість переглядів: 123

Знову прийшла на землю Тарасова весна, яка увібрала святковість, щедрість та урочистість. Цьогоріч  вона особлива, адже нашому  поету, мислителю, Пророку - 205!       
У рамках  відзначення ювілею Шевченка вихованці літературно-краєзнавчої секції Золочіської МАН, учні Жуківської ЗОШ І-ІІ ст.  представляли увазі глядачів  інсценізації творів геніального поета: «Розрита  могила», «Мені тринадцятий минало», «Іван Підкова», «Чигирине, Чигирине…», «За байраком байрак», «Стоїть в селі Суботові», «Мені однаково чи буду…», «Холодний Яр».

Захід проходив у  атмосфері духовного піднесення та глибокого патріотизму. Юні актори - дев’ятикласники Григорович Роман (Тарас), Семираз Андрій (Степан) та Довгий Іван (козак)  прагнули якнайвиразніше передати глибину полум’яних слів Кобзаря. Вони просто жили своїми героями, оригінально  виконуючи їх ролі.

Шевченкове слово об’єднало  і читців поезій - учениць 5-9 класів. Устами юних говорить гаряче серце, щире і нелукаве, що вміє бути небайдужим до проблем і тривог нашого сьогодення. Тож недаремно у віршах молодих стільки вогню почуттів проти зла і неправди.

Відчуваємо, що Шевченко - наш сучасник, який висловив заповітні мрії свого народу. З великою пошаною і гордістю промовляємо: «Є Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка немає!».

Керівник секції
Марія Рибка

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень