A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Наш Івасюк

Дата: 06.03.2019 17:05
Кількість переглядів: 175

Із нагоди 70-ї річниці від Дня народження  українського композитора, поета, Героя України (посмертно),  основоположника української естрадної музики, народного Орфея – Володимира Івасюка - 4 березня у Золочівському НВК "Школа радості" проведено пісенний флешмоб, на якому учні 2-4 та 5-9  класів та їх класні керівники приєдналися до спільного виконання славнозвісної «Червоної  рути».

І хоч вітер та краплини дощу перешкоджали бездоганному звучанню, душа співала!

У  ті радянські часи, коли жив і творив Володимир Івасюк, коли масово закривалися українські школи, популяризувалась російська, а українська мова витіснялася з усіх установ, як з наукових  так і службових, Івасюкову «Червону руту» співали по всій тодішній імперії.

Кажуть, що перед бурею кожен птах летить у свою зграю. І якщо ренесанс національної культури – магнітна буря, то «Червона рута» - перша ластівка, яка після довгих поневірянь  щовесни повертається до своїх берегів!

Скільки б ще було таких ластівок, творчих злетів, якби жив Володимир Івасюк!? Тому не цураймося його творчості, співаймо і надихаймося його піснями. І нехай кожен, за бажаннями автора, обов’язково віднайде свою червону руту!

Педагог-організатор
С.Т.Заброцька



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень