A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Перші кроки до успішної адаптації

Дата: 15.10.2019 16:39
Кількість переглядів: 129

Початок відвідування дитиною дошкільного навчального закладу є новим етапом у її житті та починається періодом адаптації. З метою ознайомлення батьків з проблемою адаптації дітей до умов ДНЗ, пошуку ефективних засобів взаємодії з дитиною та батьками  в  адаптаційний період  в Золочівському     ДНЗ №3 «Сонечко» відбувся семінар-практикум для батьків  «Адаптація дітей раннього віку до умов ДНЗ»,  який підготувала та провела практичний психолог Щур Н.Я. Усі присутні спільно знаходили оптимальні шляхи батьківсько-дитячих взаємин та шукали правильні методи виховання, розвитку дитини; встановлювали довірливі стосунки та сприяли взаєморозумінню.

На початку семінару-практикуму практичний психолог провела з батьками вправу «Я та дитяча діяльність»,  під час якої вони мали можливість проаналізувати чи добре вони знають своїх дітей, їх улюблений вид діяльності. У теоретичній частині учасники заходу прослухали інформацію про адаптацію дітей до умов ДНЗ, шляхи та способи її полегшення. Практичний психолог ознайомила батьків із симптомами тривожності  дітей під час адаптації, причинами та способами  її подолання. У практичному блоці батьки вступили у міні–дискусію і висловлювали свої міркування щодо полегшення адаптації дітей до умов перебування в ДНЗ. Вправа «Щаслива дитина» надихнула учасників семінару-практикуму написати на пелюстках -  «як слід забезпечити щастя своїй дитині», які потім об’єднали у незвичайну квітку.

Пам'ятайте: дитина робить тільки перші кроки у невідомому, для неї світі, а тому ми, дорослі, повинні допомогти їй безболісно вступити в нього і з усмішкою рухатися вперед.

Вихователь – методист
Цоба Л.Н.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень