A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Засідання школи педагогічної майстерності учителів зарубіжної літератури

Дата: 12.03.2019 16:36
Кількість переглядів: 116

Інтерактивні методи навчання – один із ефективних шляхів реалізації комунікативного підходу до навчання. Їх системне використання виступає  ґрунтовною складовою у формуванні компетентної особистості учня як громадянина демократичного суспільства. Необхідність формування комунікативної компетентності учнів зумовлена реалізацією не тільки відповідно до оновленого змісту освіти, але й відповідно до новітніх методів і технологій навчання. Саме ці питання стали основою засідання школи педагогічної майстерності учителів зарубіжної літератури, яке відбулося на базі Золочівської ЗОШ №3 І-ІІІ ст. 11.03.2019 р. (керівник Прокопюк Г. В.) за темою «Змішане навчання на уроках зарубіжної літератури як шлях до створення ситуації успіху».

Його учасники мали змогу ознайомитися із досвідом роботи вчителя ОЗ Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. Вантух Н. М. «Гра як спосіб стимулювання в учнів інтересу до вивчення зарубіжної літератури»  та поділитися своїми надбаннями по цій темі. Надія Михайлівна, залучаючи присутніх до участі в таких формах роботи як «Скарби», «Оціни свою роботу в групі», «Знайди зайве», «Вірю-не вірю», «Літературний футбол», «Вживання в літературний образ»,  «Ланюжок, або Гра цифр»,  «Хто швидше»,  ще раз довела, що гра допомагає учневі само реалізуватися, презентувати себе на ринку праці, вибирати альтернативу, яку пропонує сучасне суспільство.

Учитель-методист вищої категорії філії ОЗ Сасівського НВК  Верхобузької ЗОШ І-ІІ ст. Щербакова Б. В. поділилася досвідом роботи з теми «Використання інтерактивних технологій при компаративному вивченні літератури». Актуальність цієї теми в тому, що вивчення взаємодії українського та світового письменства розвиває в учнів цілісність та глибину бачення світу, самостійність суджень.  Цікавими формами роботи  на таких уроках є складання порівняльних таблиць, діаграм Вена, різні форми проблемних завдань. 

В роботі школи педагогічної майстерності взяла участь методист відділу освіти Золочівської РДА Паздзірська М. М.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень