A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Живи, красуйся наша мово!

Дата: 14.11.2019 16:19
Кількість переглядів: 143

О слово рідне! України слава!
Богдана мудрість і Тараса заповіт.
І гул століть, і сьогодення гомін
В тобі злились, як духу моноліт.
З 4 по 8 листопада 2019 року в ОЗ Сасівський НВК І-ІІІ ступенів проходив тиждень української писемності та мови.


Розпочалося свято загальношкільною лінійкою. Учні продекламували вірші про мову. Наступного дня проводився конкурс «Найкращий орфограф школи».
6 листопада 1811 року народився Маркіян Шашкевич, наш земляк. І кому, як не нам, увіковічнити його ім’я для нащадків. Тому відбувся круглий стіл «Під дубами підлиськими цей хлопчина зростав…». Вчителі читали твори поета з альманаху «Русалка Дністровая», ділилися враженнями від прочитаного. Тож нехай буде Маркіяну Шашкевичу від нас щира подяка за його працю, щире серце, за те, що сам дорогу правдиву знайшов й іншим показав.
7 листопада був проведений виховний захід «Стрілецький гумор», підготовлений вчителем української мови та літератури Гирило І. І. та учнями 7 класу.
Завершився тиждень української писемності та мови виховним заходом «Живи, красуйся наша мово!», підготовлений вчителем української мови та літератури Гулай Г. П. і членами гуртка «Художнього слова». Присутні переглянули презентацію про Преподобного Нестора Літописця і його твір «Повість минулих літ», Кирила та Мефодія – просвітників слов’ян, ознайомилися з найдавнішою в Україні книгою – «Київські листки», написаною в 1872 році.
Свято закінчилося словами Дмитра Павличка, який писав: «Українська мова не бідна, не вульгарна, не кривоуста. Вона має свою особливу музикальність. Ця незбагненна душа нашої мови, як золотоносна ріка, виблискує на хвилях народної пісні, переливається в душу нації, творить чуттєву нерозривність українського серця й української землі. Українська мова не вчора придумана. Вона – не сирота, вона має слов’янську родину і світову славу. Вона має все».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень