A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Пізнаємо історію рідного краю

Дата: 25.07.2019 16:18
Кількість переглядів: 104

24 серпня 2019 року дошкільнята Золочівського ДНЗ №3 «Сонечко»  відвідали історичну пам’ятку нашого міста – музей – заповідник «Золочівський замок», збудований у першій  половині XVII ст.

Почалась екскурсія з джерела біля підніжжя замку та комплексу – «Христос  і Самарянка», де малеча побачила витоки річки Золочівки. Ознайомила дітей із замком та його територією екскурсовод  Козюк Мар’яна Сергіївна, яка  вміло розповіла маленьким «чомучкам»  історію замку, зокрема, вони  ознайомилися з періодами його існування  від середньовіччя до сучасності. Маленькі дошкільнята з особливою цікавістю слухали екскурсовода та розглядали експонати музею. Їм цікаво було побачити колекцію мисливських трофеїв та  загадати бажання біля загадкового каменя з терновим та квітковим віночками. Діти багато дізналися про особливості внутрішньої архітектури замку, побачили археологічні знахідки та етнографічні пам’ятки,  а також в музейних залах  розглянули старовинний  живопис. Безперечно захоплюючим для маленьких відвідувачів був Великий зал палацу, де представлено інтер'єр тронного залу, виставковий зал та капличка, в якій знаходиться найдавніша Золочівська ікона Св. Миколая. Тут малеча помолилась за здоров’я усіх та мир в Україні. Діти також ознайомилися і з  мистецтвом країн Сходу у Китайському палаці.

Такі пізнавальні екскурсії визначними історичними місцями, організовані для дітей, формують та розширюють у них знання про рідне місто Золочів, як невід’ємну частину нашої України, сприяють вихованню шанобливого ставлення до наших природних багатств та культурно-історичних надбань.

Вихователь–методист
Цоба Л.Н.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень