A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

У Ясеновецькому НВК відбувся психолого-педагогічний семінар «Ми хочемо, щоб нас любили» (особливості роботи з дітьми з девіантною поведінкою).

Дата: 11.03.2020 16:17
Кількість переглядів: 122

У Ясеновецькому НВК  відбувся психолого-педагогічний семінар «Ми  хочемо, щоб нас любили» (особливості роботи з дітьми з девіантною поведінкою).                                         

 

Секрет  успішного виховання лежить у повазі до учня

                                                                                                        Ральф  Емерсон

 

Кожна особистість - геніальна.

 Проте, якщо оцінювати рибу за її вмінням лазити по деревах,

 то вона так і проживе все своє життя впевненою,

 що вона незграба.

                                                                             Альберт Ейнштейн

         Найважливіше завдання психолога в діяльності НУШ –це забезпечення психологічної безпеки всім учасникам освітнього процесу, контроль за тим, щоб не нашкодити їх психологічному, фізичному, соціальному, моральному здоров’ю.

        Організація роботи з дітьми схильними до девіантної поведінки залишаються провідними питаннями для системи освіти України.

Подолання специфічних соціально-психологічних проблем у шкільному середовищі неможливе без участі компетентного педагога, здатного до ефективної взаємодії, тому систематичне проведення просвітницьких заходів для вчителів і стає одним із першочергових завдань працівника психологічної служби.
       У Ясеновецькому НВК  відбувся психолого-педагогічний семінар «Ми  хочемо, щоб нас любили» (особливості роботи з дітьми з девіантною поведінкою). Практичний психолог, Леськів М.М., розповіла про психологічні особливості сучасних дітей ( Що ми знаємо про покоління
Z?),  основні форми девіантної поведінки та фактори впливу на неї. Учителі ділилися досвідом, яка поведінка дитини вважаться для них «важкою». Разом  із практичним психологом складали алгоритм дій у разі непередбачуваної поведінки учня,     вивчали прийоми, що сприяють формуванню соціально-схвалюваної поведінки та роздумували про значення слів підтримки  з боку дорослих. А також, усі учасники психолого-педагогічного семінару мали змогу визначити свій рівень креативності.
  
Готових «рецептів» по роботі з дитиною не існує, оскільки не існує як двох однакових дітей та життєвих ситуацій, так і однакових вчителів чи просто дорослих людей, які працюють з дітьми. Кожен учитель повинен виробити свій власний «рецепт» ефективної співпраці з дитиною, керуючись певними правилами в роботі з ними.
    Семінар завершився словами : «Є діти з гострим розумом і допитливі, але дикі і вперті. Таких, зазвичай, ненавидять у школах і майже завжди вважають безнадійними; між тим з них, зазвичай, виходять великі  люди, якщо тільки виховати їх належним чином. (Я.-А. Коменський)

                                                            Педагог-організатор Боднар С.І.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень