A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

25 лютого 2020 року у Ремезівцівському НВК під керівництвом учителя української мови та літератури Лісової З.І. була проведена урочиста тематична лінійка «Ти себе Українкою звала».

Дата: 26.02.2020 16:16
Кількість переглядів: 122

Так! Я буду крізь сльози сміятись...

Серед лиха співати пісні,

Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть думи сумні!

 Ці слова Лесі Українки можна вважати девізом усього її життя. 

 

Леся Українка ( Лариса Петрівна Косач) є однією із найяскравіших, яка ввійшла в українську літературу і залишила велику творчу спадщину. Цього року ми відзначаємо 149  річницю від дня народження поетеси, вшановуємо 107  річницю від дня її смерті.

25 лютого 2020 року у Ремезівцівському НВК  під керівництвом учителя української мови та літератури  Лісової З.І.  була проведена урочиста тематична  лінійка «Ти себе Українкою звала», присвячена  вшануванню пам’яті  геніальної доньки українського народу, письменниці, громадського і культурного діяча Лесі Українки. Мандрували сторінками життєвого і творчого шляху, а саме: родина і дитинство Лесі,  перші поетичні спроби, літературна діяльність, боротьба Лесі Українки із хворобою, вшанування пам’яті поетеси. Використовуючи презентацію,  Зоряна Ігорівна наголосила на  цікавих  фактах із життя . Доповненням до заходу було відео «Леся Українка. Обличчя української історії».  Багато творів Лесі України покладено на музику. Зворушливо линула пісня на слова письменниці «Давня весна».

   Бібліотекар  Замківська М.М. підготувала багату виставку літератури творчості Лесі Українки.

   На завершення святкувань учні 6 класу переглянули фільм «Екскурсія у музей Лесі Українки», де віртуально «пройшли улюбленими стежками поетеси» і ознайомилися із її родиною.

    Видатні поети ніколи не полишають нас. З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя.

Лісова З.І.

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень