A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Подорож Пліснеськом

Дата: 30.10.2019 16:11
Кількість переглядів: 136

29 жовтня 2019 року з  метою сприяння всебічному розвитку особистості, збагаченню знань про свій рідний  край, його історичне минуле, культурні та історичні надбання наших предків вихованці Золочівського районного дитячого будинку «Рідний дім» разом із Тамчук Н.П. взяли участь у презентації проєкту комп’ютерної реконструкції 3-D моделі Давнього Пліснеська.

Захід розпочався екскурсією по території літописного городища, поміж його оборонних валів, що залишилися до сьогодні. Провів її археолог Андрій Филипчук.

Цікаво було зустріти на пагорбі колишнього Високого городиська реконструкторів з клубів «Чорна Галич» та «Пліснеський град»  у шатах тих далеких часів із тогочасними пожитками, посмакувати стравами приготованими на вогнищі.

Продовжилась екскурсійна програма відвідинами Підгорецького Благовіщенського монастиря ЧСВВ, церкви Св. Онуфрія із її величним вівтарем усередині.

В Підгорецькому замку директором історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» Володимиром Шелепом разом із командою було презентовано фінальні  результати проєкту з комп’ютерної реконструкції та створення 3-D моделі Пліснеська, одного з найбільших городищ Східної Європи (площа укріплень –  понад 250 га).

Так цікаво та пізнавально проходять канікули у вихованців!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень