A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Різдвяний фестиваль родинної колядки в ДНЗ №7

Дата: 28.01.2020 16:11
Кількість переглядів: 109

Святе Різдво, мов казка, настає,
І коляда усю рідню єднає,
Допоки тато й мама з нами є –
Батьківська хата нам здається раєм!
У четвер, 23 січня 2020 року, в ДНЗ №7 «Веселка» м.Золочева  відбувся  Різдвяний фестиваль родинної колядки.

На початку свята з привітальним словом виступила завідувач ДНЗ  Грицина Н. М.  Ведуча,  вихователь–методист Лабаз Г. В., запросила українську колядку, одягнену  в кожушок, у вишиту сорочку, загорнуту в барвисту хустину, в руках у неї було кольорове намисто, а в ньому - всі колядки та щедрівки, які від бабусь і дідусів передаються дарунком прийдешнім поколінням. Обрядові, нові та відроджені з забуття колядки,  демонстрували 11 родин: сім’я Світлик (група «Яблуневий цвіт»), сім’я Савчук (група « Волошка»), сім’я Савицьких(група «Чорнобривці» ),  сім’я Тельнових (група «Ромашка»), сім’я Галабуда ( група «Нарцис»), сім’я Грушанських (група «Соняшник»), родина Сердюк і Миськів (група «Братчики»),  родина Дмитрик і Паньків (група «Мак»), родина Леськів (група «Лілія»), сім’я Коваль (група «Дзвіночок» ), сім’я Савчук ( група «Мальва»).  А дзвінкоголоса колядка у виконанні трьох поколінь  виконана акапельно, під гітару, під акомпанемент акордеона, баяна та фортепіано, фонограму, наповняла серця  усіх присутніх добром, великою любов’ю, радістю і сподіваннями. Фестиваль завершився колективним виконанням працівників ДНЗ та родин колядки « Небо і земля».
      Такі заходи надихають дітей і  дорослих не забувати колядки та щедрівки, віншування та примовляння, бо це все - наш найцінніший скарб, який відрізняє нас від інших народів.
      Тож зберігаймо його, не розплескуймо ні краплини, бо не прощено буде нам за його втрату. Якщо живуть ці духовні пісні серед людей - живе Україна.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень