A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Багрянець осені у творчості поетів-земляків

Дата: 30.09.2019 16:10
Кількість переглядів: 188

З метою кращого вивчення творчості митців рідного краю вихованці секції української літератури Золочівської Малої академії наук, учні 8, 9 класів Шпиколоського НВК провели засідання «круглого столу» і поринули у дивовижний поетичний осінній сад, що його зростили земляки поети.

Яким прощальним сумом звучала поезія Василя Пачовського «Спів відлетніх журавлів» з уст восьмикласниці Наталії Фірак. Як тепло пише про осінь Роман Завадович у вірші «Ідуть, ідуть імлисті дні». Перебуваючи за межами рідного краю, він усім серцем і думками був з ним»,- наголосив учень 9 класу Василь Погончук. А яку душевну атмосферу відчули присутні від поезії нашого земляка Михайла Кутного «На порозі осінь», яку виразно прочитав восьмикласник Вадим Процак. «Яка майстерність оспівування цієї прекрасної пори відзеркалюється у вірші «Як гарно ніжитись у сонячнім промінні» сучасної поетеси Золочівщини Лесі Сидорович»,- підкреслила Юлія Петрів, учениця 9 класу. Втішно, що серед наших вихованців є поети-початківці. Коли слухаємо їх перлини, то щемко відчуваємо у наших серцях. Зворушливо звучали авторські рядки «Птахи» восьмикласниці Оксани Гайдар, які оповиті безмежною любов’ю до рідної землі.

А хіба буває осінь без поетів? Ні! І вихованцям вдалося дослідити, що саме ця чудова пора року неймовірно описана митцями-земляками. Бо ж скільки образів осені відлунюються в їх поетичних шедеврах! Вони не шкодують словесних фарб для її оспівування і несуть доброту, радість і любов, а інколи зажуру. Здається, ніби вся природа співає тиху осінню елегію.

 

Керівник секції
Марія Рибка



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень