A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Крутянські кіборги

Дата: 01.02.2019 16:09
Кількість переглядів: 124

Бій під Крутами – не просто епізод збройного протистояння між УНР і Росією. Він став легендою, одним із символів Української революції. Його 101-річницю відзначили 29 січня у районному дитячому будинку «Рідний дім».

Практичний психолог  Бандура І. Я. разом з вихователькою Петелицькою В. С. провела годину-реквієм «Пам’яті героїв Крут…». Вихованці   молодшої групи вшанували річницю героїчної загибелі юнаків 1918-го. Діти щиро ділилися знаннями про події, які відбувалися в Україні уже більше сто років тому.

Вихованці старшої групи разом з педагогічними працівниками виготовляли панораму, яка символічно відображала Україну у трагічні і водночас героїчні  часи. Під час перегляду фільму «Україна; забута історія – Крути – Молода кров» діти разом із земляком гімназистом Пипським вступали у курінь студентів Січових стрільців, готовились до участі у боях на захист молодої української держави, далі бій, кривавий полон і … мужність – повним голосом український гімн, який підтримали усі полонені.

Підсумком дня була історична година, на якій вихованці старшої групи, спираючись на свідчення учасників бою під Крутами,  спростували міф про Крути, відшукували істину у оповідях історичних осіб. Усі погодились із порівнянням юних героїв з сучасними кіборгами.   



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень