A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Літературна вікторина

Дата: 04.03.2019 16:08
Кількість переглядів: 215

Є люди, як свічки,-
згорають, відходять у небуття.
Є люди, як зірки, -
горять і світять все життя.
Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка.

Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.

З метою вшанування пам’яті Лесі Українки та відзначення чергової річниці від дня її народження 25 лютого 2019 року  у  Шпиколоському НВК  було проведено літературну вікторину  «Ти себе  Українкою звала...», учасниками якої стали команди учнів 6,8 класів.  Розпочала вікторину вчитель української мови Вульчак Н.М., яка розповіла учням про багатогранну творчу особистість Лесі  Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а  душею, бо саме  там народилося.

Під час змагань школярі згадали життєвий і творчий шлях поетеси.  Учасники  мали можливість продемонструвати свої декламаторські здібності, читаючи Лесині вірші під легкий музичний супровід, який створював  журливий, елегійний настрій.

Учні ще раз пройшлися  сторінками життя письменниці, запалили вогонь її пісень у наших серцях і вкотре  довели, що Леся Українка вічно буде жити у своїх нащадках, у кожному з нас.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень