A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Дата: 12.03.2019 16:05
Кількість переглядів: 101

До 205-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка українського поета, прозаїка, драматурга, художника, національного героя і символа України у районному дитячому будинку «Рідний дім» була проведена відкрита виховна година «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», підготовлена вихователькою Стеблій О.Л.

Під супровід мультимедійної презентації та музичного оформлення діти глибше ознайомились із життям і творчістю Т.Г. Шевченка, декламували   його вірші про рідний край, його красу та кріпосну долю: «Тече вода з-під явора» у виконанні Лілі Ференс, «Садок вишневий коло хати» –  Максима Нагуляка, «Зоре моя вечірняя» – Софїі Сембай, «Реве та стогне Дніпр широкий» Марії Серби та інші.  Біль душі та переживання вплітались в поезію «Думи мої…», яку читав вихованець Гучко Павло під супровід презентації . Відеоролик «Поетичний флешмоб» здивував дітей перекладом «Заповіту» на різні мови, адже вірші з видатної  збірки «Кобзар» перекладені більш ніж на 100 мов світу.

Мелодії пісень, написаних на слова Т. Шевченка, виставка малюнків  вихованців, присвячена образам із поетичних творів поета та таланту Шевченка-художника,  засвідчили  багатогранність Кобзаря, справжнього символа України, надихали  і надихають на вдосконалення і розвиток своїх здібностей, на нові  звершення та нові здобутки для збереження і процвітання українського краю



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень