A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Здобутки вихованців секції фольклору Золочівської МАН

Дата: 19.02.2020 16:02
Кількість переглядів: 108

Вихованка секції фольклору Золочівської МАН Бойко Вікторія (учениця Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1) здобула ІІІ місце у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів наукових товариств, представивши журі наукову роботу на тему: «Особливості святкування Різдва на Золочівщині».

Метою дослідження було зібрати, проаналізувати та систематизувати загальні відомості про особливості святкування різдвяних свят, традиції та вірування, пов’язані з ними, дослідити відмінності приготування 12 пісних страв на Святвечір, віднайти старовинні коляди, які побутували на теренах Золочівщині тощо.

В процесі підготовки науково-дослідницької роботи проведено велику пошукову роботу: зібрано та опрацьовано більше ста анкет від мешканців усіх населених пунктів району, що дало змогу зафіксувати більше 20 маловідомих колядок.

Дослідження показало, що у пам’яті старожилів сіл Золочівщини ще побутують ті маловідомі старовинні колядки, які так необхідно віднайти та відродити для майбутніх поколінь. І доки по селах ще живуть носії автентичного співу та знавці наших первинних традицій та обрядів, ми зобов’язані шукати, записувати, вивчати та пропагувати ту неповторну та самобутню народну творчість.

При нагоді висловлюємо подяку вчителям, працівникам культури та іншим ентузіастам за допомогу у зборі анкет.

Керівник секції фольклору
Ольга Чепелюк



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень