A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Ой на Івана, ой на Купала

Дата: 09.07.2019 15:35
Кількість переглядів: 395

Ой на Івана, та й на Купала
Там дівчинонька квіти збирала.
Квіти збирала, в пучечки клала.
До річки несла, в воду пускала.
Івана Купала (Іванів день) - свято, відоме з далеких часів. Цього дня слов'яни вшановували сонце, родюче літо і зелені луги. Люди одягали вінки, які плели з квітів і трав, танцювали, співали оди природі. З метою ознайомлення дітей з традиціями святкування дня Івана Купала, 05 липня  2019 року,  у Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» було проведено розвагу "Ой на Івана, ой на Купала".

Ведуча Мельник Н. Б. професійно і весело ознайомила дітей з історією та народними традиціями святкування українцями дня Івана Купала, закріпила знання купальських пісень, українських народних хороводів, уміння виразно читати вірші напам’ять. Діти під час заходу  розвивали музично–хорові навички та хороводні рухи, спритність, кмітливість. Особливо сподобалися малюкам герої свята – Мавки (Микитюк М.О., Двірник М. П. - вихователі, Луцишин О. М. - студентка–практикантка, Бурик О. М. – сестра медична старша, Остапенко О. П. – помічник вихователя, Лабаз Анастасія), кумоньки (Лабаз Л. Я., Цоба Л. Н.) та Баба Яга (Болюбаш І. Б.), які весело розважали малечу гумором, танцями, співом. Разом з дітьми вони співали купальських пісень («На Івана, на Купала», «Ой пливи, віночку!»), водили хороводи («Ой на Івана, ой на Купала», «Дивна квітка»), грали в народні ігри («Струмочок», «Галя по садочку ходила»), стрибали через вогнище, пускали вінки на воду.  У віночках, з любов’ю, сплетених мамами, дівчата водили хороводи.

Ідеєю та основою свята стало збагачення дітей позитивними емоціями, формування у дошкільників почуття національної свідомості, виховання почуття любові до рідного краю,  українських звичаїв та традицій.

                                                               Вихователь – методист
Цоба Л.Н.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень