A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Руху правила єдині – поважати їх повинні

Дата: 13.05.2019 15:18
Кількість переглядів: 351

Безпека руху на дорозі, тротуарі, дотримання правил  та  знання дорожніх знаків – запорука  життя і здоров’я дітей. З 06 по 11 травня 2019 р.  у Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» проходив тиждень безпеки  дорожнього руху.  

Метою проведення якого було поліпшення якості освітньої  роботи з дітьми з питань безпеки та захисту життя дошкільників.

Для вироблення практичних навичок безпечної поведінки на дорозі в усіх групах було проведено: бесіди, дидактичні ігри, сюжетно-рольові ігри, фізкультурну розвагу “Школа пішохідних наук”, моделювання ситуацій “Ми – пішоходи”, виготовлено куточок безпеки руху; здійснено екскурсію з елементами пішохідного переходу до автобусної  зупинки. Діти дізналися про небезпеку ігнорування правил дорожнього руху, переглянувши лялькову виставу “Азбука дорожнього руху”.  Під час тижня безпеки дорожнього руху з дітьми І і ІІ молодших  груп  (вихователі: Микитюк М. О., Цоба Л. Н., Муц І. Б.) було проведено моделюючі ситуації «Як вчиниш ти?», дидактичні ігри «Червоний – зелений», «Транспорт», «Можна – неможна», «Допоможемо ляльці»; рухливу гру «Горобчики і автомобіль»; ігри в куточку дорожнього руху з макетами; конструювання «Ой, дороги, дороги»; психогімнастику «Звуки дороги». Малюки спостерігали за рухом машин та поведінкою людей, працювали над моделюванням ситуацій та їх вирішенням; роздивлялися картинки на тематичній виставці «Безпека життя»; переглянули виставу «Пригоди Зайчика», на закріплення  знань правил дорожнього руху. З дітьми середньої та старшої груп (вихователі: Лабаз Л.Я., Двірник М. П., Мельник Н. Б., Болюбаш І. Б.) організували: подорож містом дорожніх знаків; розглядання непередбачуваних  ситуацій із звірами на дорозі за серією картин «Азбука дорожнього руху»; бесіди «Десять порад поліцейського»; розгадування кросвордів та ребусів з безпеки дорожнього руху; розфарбовування схематичних малюнків. Бесіди: «Будь обережним», «Наш друг – світлофор» та інші збагатили уявлення дітей про небезпечність через необачливість, які виникають в житті і приводять до лиха. Своєчасно була організована методична допомога для педагогів  по підготовці та проведенню тематичного тижня ( вихователь – методист Цоба Л.Н.): розроблені методичні рекомендації для педагогів по організації роботи з дітьми та батьками з даного питання, пам’ятки з охорони життя та здоров’я дітей, маршрути прогулянок та екскурсій; складена картотека рухливих, сюжетно-рольових та дидактичних ігор, які дозволили педагогам вдумливо та творчо спланувати роботу з дітьми та батьками; були оформлені матеріали для  папки «Зелений вогник». В закладі проведена виставка дитячих робіт  «Щоби не було біди», в якій приймали участь як діти так і їх батьки. У рамках тижня  безпеки дорожнього руху у кожній групі оформлялися куточки-виставки, книжки-ширми  на тематику з профілактики нещасних випадків з дітьми на дорозі,  вся ця наочність використовувалася  при проведенні тижня безпеки. Велика увага у дошкільному закладі  приділяється роботі з батьками. З батьками проводилося анкетування, бесіди-інформації про профілактику загибелі дітей на дорозі, про форми роботи батьків з дітьми у побуті з питань прищеплення дітям розуміння бережливого відношення до свого здоров'я,  дотримання правил вуличного руху.

У цікавій, доступній формі діти здобули необхідну інформацію,  вчилися  бути спостережливими та бережливо ставитися до свого життя, самостійно приймати рішення в екстремальних ситуаціях, що можуть відбутись на дорозі. Тиждень знань Правил дорожнього руху пройшов на належному, змістовному та методичному рівні  й пізнавально для дошкільнят.

 

                                                                                                               Вихователь
 Двірник М.П.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень