A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Участь вихованців Золочівського ЦДЮТ у Всеукраїнському відбірковому турі ювілейного XХ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги»

Дата: 06.11.2019 15:18
Кількість переглядів: 87

У Львові завершився Всеукраїнський відбірковий тур ювілейного XХ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», що проходив з 14.10.2019р. по 01.11.2019р. Фестиваль проводиться за участю дітей, учнівської та студентської молоді.


Фестиваль «Сурми Звитяги» має на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва найкращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в XX столітті, вивчати пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах та Революції Гідності.
Головним завданням фестивалю є:
• популяризувати в молодіжному середовищі українську патріотичну пісню та поезію;
• об'єднати зусилля державних установ, політичних та громадських організацій у справі патріотичного виховання молоді;
• виявити і довести до широкого загалу громадськості справжній стан у сучасній пісенній творчості;
• виявити та відзначити найкращі творчі колективи.
У цьогорічному заключному етапі фестивалю взяли участь близько 2800 учасників.
На великій сцені Центру творчості дітей та юнацтва Галичини за 4 конкурсних дні пройшло 226 концертних одиниць – вокально-інструментальних ансамблів, оркестрів, хореографічних колективів, солістів та ін. Окрім Львівщини, у конкурсі взяли участь представники з Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Волинської, Вінницької, Одеської, Донецької, Запорізької, Рівненської, Кіровоградської, Миколаївської областей. Найбільш чисельне представництво було від Львівської, Вінницької, Хмельницької, Донецької та Волинської областей.
Вокальний ансамбль «Древо» Золочівського ЦДЮТ також брав участь у Всеукраїнському конкурсі. За результатами журі колектив показав високій рівень підготовки, посівши ІІ місце.
26 листопада 2019 року у Львівській опері відбудеться церемонія нагородження лауреатів та святковий ювілейний концерт переможців.
В рамках фестивалю «Сурми звитяги» відбувся конкурс малюнків , в якому вихованці зразкового художнього колективу арт-гуртка «Палітра» (керівник Гевко Г.І.) також показали високий результат.
У  номінації «Графічна композиція» І місце здобула робота «Любий сину, повернися до дому живий» Козич Юлії.

У номінації «Живописна композиція»  І місце посіли роботи «Герої не вмирають" Винник Соломії та робота «Слава Україні! Героям слава!» Чепелюк Марії.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень