A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

25 травня в Україні відзначають День філолога.

Дата: 25.05.2020 15:09
Кількість переглядів: 98

25 травня в Україні відзначають День філолога. Професійне свято вчтелів, викладачів української мови та літератури і всіх тих, хто має філологічну освіту.  

Філологи району щодня стоять на варті наших культурних і духовних цінностей, допомагають сучасному суспільству зберігати актуальні знання  рідної мови.

Учителями проводився XX  конкурс з української мови ім. Петра Яцика. Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови у всіх сферах суспільного життя, піднесення престижу української мови серед молоді.

Переможцями конкурсу є учні Золочівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 ім. Степана Тудора, Золочівського економічного ліцею, Золочівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4, Шпиколоського НВК та Білокамінського НВК.

Також проводиться Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської молоді ім. Т. Шевченка. Він проводиться щорічно з метою вшанування памяті та творчої спадщини Тараса Шевченка. Виховання в учасників конкурсу гордості за свій народ, любов до рідного краю, виявлення творчо- обдарованої молоді.

Перемогу у конкурсі здобули учні Зозулівського НВК, Ремезівцівського НВК, Золочівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 ім. Степана Тудора, Золочівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3.

Щороку, 21 лютого, ми відзначаємо день рідної мови, починаючи з 2000 року. З цією метою проводиться конкурс читців поезії Ліни Костенко, присвячений 90 річчю від дня народження.

 У конкурсі взяли участь школярі усіх загальноосвітніх закладів району.

Переможцями визначено учнів : Золочівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 ім. Маркіяна Шашкевича, Золочівський економічний ліцей, Тростянецька ЗОШ І-ІІ ст, Верхобужська ЗОШ І-ІІ ст.

Від душі вітаємо з Днем філолога і бажаємо незгасної любові до рідної мови і мовлення, цікавих відкриттів і знахідок, розширення знань і кругозору, великого внеску у вивчення історії духовних цінностей народу і значних особистих досягнень у діяльності.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень