A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Вибір професії – друге народження людини

Дата: 12.02.2020 15:08
Кількість переглядів: 102

Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини - завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. З метою формування профорієнтаційної компетентності  з 3-го по 5-те лютого у Золочівському районному дитячому будинку «Рідний дім»  пройшов тиждень профосвіти.

Тиждень розпочався з глибшого знайомства з професіями, які найбільше зустрічаються. Однією з таких професій є професія швачки, безпосередньо дізнатися про її особливості допомогла на занятті гуртка з крою та шиття Гіль В.М. Під час гри-подорожі «Цікавий світ професій» вихованці молодшої групи разом з вихователькою Петелицькою В.С. розпізнавали різні типи професій за трудовими діями та знаряддями праці, з повагою ставлячись до будь-якої праці.  Про нові види діяльності, які вже є та ще з'являться на ринку праці через кілька років, про вузи, в яких можна навчитися професіям майбутнього вже сьогодні дізнавалися вихованці старшої групи на інтерактивно-розвивальному занятті «Розвиток профорієнтаційних знань старшокласників».    

Важливо, щоб школярі добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в місті, районі, де проживають. Кваліфіковане інформування, поступове та цілеспрямоване ознайомлення зі світом професій за сучасними профорієнтаційними методиками отримали старшокласники під час зустрічі з запрошеним провідним фахівцем з профорієнтаційного відділу активної підтримки безробітних Золочівської районної філії ЛОЦЗ Мицко І.О.. Ірина Олександрівна ознайомила з "Атласом професій майбутнього з доповненою реальністю", "Навігатором вибору професій", з смартдодатком Центру профорієнтації, який через онлайн  тестування  допоможе обрати правильну професію, врахувавши свої інтереси, нахили, здібності, можливості, провела тести-опитувальники.  



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень