A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Семінар-практикум  для учителів початкових класів та математики «Нова українська школа:  Сучасні технології в роботі вчителя»

Дата: 22.02.2019 14:56
Кількість переглядів: 100

21 лютого 2019 року на базі Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум  для учителів початкових класів та математики «Нова українська школа:  Сучасні технології в роботі вчителя». Взяли участь у роботі практикуму педагоги із Глинянського, Словітського та Великовільшаницького освітніх округів.

Розпочала роботу методист РМК Сабадаш Л. Я. та  зазначила, що головна мета НУШ – це створення школи, яка даватиме учням не лише знання, а й уміння застосовувати ці знання у житті. У такій школі мають прислухатися до думки учнів, вчити їх креативно й критично мислити. Важливо, аби основна увага спрямовувалася не на запам’ятовування, а на розвиток компетентностей. Як відомо, з 1 вересня 2018 року в Україні стартувала повномасштабна реформа загальної середньої освіти. Учні перших класів почали навчатися за новим Стандартом початкової освіти. Він визначає, що саме мають знати й уміти учні після закінчення певного циклу навчання, окреслює ідейні засади і принципи навчального процесу, логіку його організації. До найголовніших завдань інноваційних перетворень слід віднести такі:

• зміна стереотипів педагогічної діяльності;

• максимальне ознайомлення учителів з новими технологіями;

• зацікавлення учителів можливостями впровадження нових технологій;

• створення сприятливого клімату для вчителя, який експериментує.

Цінним у роботі семінару був методичний практикум, під час якого учасники семінару працювали у групах. Ільків Г.М., вчитель початкових класів Новоселищної ЗОШ І-ІІ ст., презентувала майстер-клас, під час якого ознайомила із технологією критичного мислення. Когут О. М., вчитель початкових класів Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. ознайомила учасників із технологією створення та використання на уроках «Лепбука». Псюк Н. Г., вчитель математики Сновицького НВК, поділилася досвідом  щодо  використання різних ігрових прийомів, які сприяють заохоченню та стимулюванню учнів до навчання. Захарчук О.П., учитель математики Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст., провела майстер-клас із застосування технології «Кубик Блума», та застосування методики «Орігамі» на уроках математики. Все це сприяє розвитку критичного, логічного мислення, творчих здібностей, умінню самостійно здобувати знання, пошуковій діяльності.

Методист РМК Булас Н. А. ознайомила із використанням інтернет-ресурсів на уроках, а саме: LearningAPPS.org та Geogebra.

У роботі практикуму застосували ігрові прийоми з  LEGO цеглинками.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень