A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Багатство рідного краю...

Дата: 13.11.2019 14:53
Кількість переглядів: 126

Книга - це надзвичайно багате джерело інформації як про всесвіт, його пізнання, історію народу, так і про найвидатніших людей усього світу та знаменитостей рідного краю. І саме такі книги та експонати мистецтва, традицій рідного краю зібрані у зовсім новому та одному з перших приватних музеїв-бібліотек - Краєзнавчому музею-бібліотеці під керівництвом Анатолія Недільського у с.Скнилів Золочівського р-ну Львівської обл.

І саме у дні вшанування писемності, який ми відзначали 9 листопада учні Новоселищної ЗОШ І-ІІ ст. відвідали краєзнавчу бібліотеку. Зустріч дітей з старовинною книгою, експонатами галицької родини та видатними особистостями Галичини була надзвичайно цікавою. Першим приміщенням був конференц-зал, де діти заспівали пісню січових стрільців «Гей у лузі червона калина..» Ну а далі почалося найцікавіше ..Як тільки пан Анатолій відчиняв двері у кожний з п’яти будинків-музеїв ,- вони швиденько розтікалися гамірливими потоками по всіх кімнатах і за хвилину - дві вже ставили практично-прагматичні запитання: чому? для чого ? для кого? за скільки? навіщо? Єдине, що вдалося пану Анатолію цього разу, - це спробувати зафіксувати у молодих голівках прізвища видатних людей нашого краю.

Саме такими мають бути наші меценати, як господар цієї бібліотеки. І чим більше буде таких людей, які своєю титанічною працею з великою любов’ю до рідного краю, до України будуть відкривати такі заклади, тим розумнішу і патріотичнішу молодь ми виховаємо.

Велика шана і подяка пану Анатолію та його дружині!

Педагог-організатор
Богач О.Й.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень