A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Книги – діти розуму. Джонатан Свіфт

Дата: 09.03.2019 14:53
Кількість переглядів: 866

З 12 по 22 лютого 2019 року у Золочівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 пройшли дні української книги.

Ініціаторами проведення таких днів стали учителі зарубіжної літератури Галина Володимирівна Мошнікова та Олена Петрівна Павлишин.

Метою даного заходу стала пропаганда української книги, українського поетичного слова, українського перекладу. Проте найважливішим для організаторів було мотивувати учнів до читання «живої» (не електронної) книги: запах друку, хрускіт паперу, яскравість ілюстрації.

У рамках декади пройшла акція «Книга скарб: Подаруймо школі книгу», до якої активно долучилась шкільна бібліотека: Марія Михайлівна Гнатів та Леся Андріївна Анішин.

Учнівські лідери зорганізували підбірку книг зарубіжних авторів в українському перекладі. Внаслідок чого шкільна бібліотека поповнила фонд художньої літератури на 18 книг: Е.Портер, Р.Бредбері, М.Булгаков, А.Лінгренд та інші.

Школярі мали змогу насолодитися ілюстраціями до творів зарубіжних авторів, які виконали учні 5-11 класів.

Цікавою та пізнавальною була експозиція «Відомі українські перекладачі».

Впродовж 19-20 лютого у школі працював «Книжчин кінозал». На перервах в актовій залі усі школярі мали змогу  переглянути анімаційні фільми на сюжети творів зарубіжних письменників.

Родзинкою  декади стала зустріч старшокласників з поетесою Ольгою Кіс. Пані Ольга презентувала свої нові твори: поезія, проза, драматургія. Зуміла захопити юну аудиторію щирістю, що вилилась у зворушливу невимушену розмову. Старшокласники поділились з гостею своїми прозаїко-поетичними задумами. Ольга Володимирівна Кіс запросила юних філологів до співпраці у літній літературній школі за сприяння ГО «Союз Українок». Зустріч з Ольгою Кіс – це завжди ліризм, позитив і оптимізм.

22 лютого у формі «Літературного рингу» між командами учнів 7А та 7Б класів підведено підсумки декади КНИГИ. Цікаві вікторини, бліцтурнір, презентації та  анонси  книг зарубіжних письменників. Кожна команда та їх вболівальники не тільки показали хороші знання із зарубіжної літератури, але і почерпнули цікаву інформацію щодо літературних видань, українських перекладів. Із задоволенням усі присутні дивились буктрейлери  на твори О. Грін «Пурпурні вітрила» та  Дж. Ролінг «Гаррі Поттер».

Переконана, що жоден  вид Мистецтва (будь-то художній фільм, анімація, ба, навіть, театр) не замінить Мистецтва Слова, не замінить читання книги «живого» ( а не у соцмережах), обміну думками про літературні твори.

Отож,  читайте, збагачуйте себе, любіть книгу – відкривайте її для себе та оточуючих.

 

Олена Павлишин

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень