A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Коло навколо дитини

Дата: 05.03.2019 14:48
Кількість переглядів: 90

Вперше за останні роки, а саме 26 лютого 2019 року, дошкільники Львівщини взяли участь у роботі конференції про кращі практики дошкілля «Коло дитини», яка відбулася у  Львівському палаці мистецтв і була організована департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та  центром  громадської  організації «Центр соціальних інновацій». На конференцію з’їхалося більш ніж 200 керівників закладів дошкільної освіти з різних куточків Львівщини.

На відкритті форуму зі вступним словом та привітанням до учасників конференції звернулась директор департаменту освіти і науки Любомира Степанівна Мандзій, яка відмітила, що така зустріч з дошкільниками організована вперше. І планується робити їх частіше для успішної взаємодії та обговорення проблем дошкілля. З доповіддю «Дошкілля в епіцентрі уваги»  виступив голова Львівської ОДА Олег Михайлович Синютка.

З точки зору змісту цей захід відрізнявся виключно широким колом питань і високим професійним рівнем доповідачів. Конференція була прекрасно організована і підготовлена. Дуже пізнавальними були доповіді Олени Бущак, Софії Нагірної, Галини Тузяк, які висвітлили  проблеми та перспективи роботи по залученню родин до освітнього процесу, приділили увагу організації свят в закладах, відмітили найкращі часи для освіти  малих дошкільників. Цікаво було почути Лідію Андрушко, яка розповіла слухачам про  забезпечення наступності між ЗДО та НУШ. Зацікавив учасників конференції  виступ Галини Крук про книжки для найменших, або як виростити «людину читаючу». Поділився з присутніми практикою створення дидактичних матеріалів Ігор Бущак. Увагу учасників  привернув міжнародний досвід і українська практика Лесі Ковальчук. Особливо цікавими на думку слухачів виявилися  виступи  Галини Алексюк  «Шлях до успіху через інновації у дошкіллі» та Марти Мадич про створення навчального середовища як середовища радості і зростання дітей. Коментуючи слайди, вони поділились дивовижним досвідом. Важливу  тему  інклюзії в дошкіллі підняла Олена Бущак. ЇЇ виступ торкнувся серця кожного. Ми повинні  повернутись лицем  до цих дітей і робити все для їх повноцінного життя, соціалізації в суспільстві вже на перших сходинах освіти. Наталія Куба з глибоким знанням своєї справи розповіла слухачам про усвідомлений підхід до нематеріальної мотивації.

Кожен виступ був цікавим, пізнавальним, супроводжувався наочною  відео презентацією і часто переривався аплодуванням зали. Конференція була дуже насичена цікавими виступами. Доповідачі ділились новими ідеями, досвідом. Шестигодинна зустріч проминула як мить. Хотілось ще і ще черпати нових знань, щоб потім їх нести у свої заклади і піднімати на вищий рівень навчання і виховання маленьких українців. На жаль, на ентузіазмі працівників та батьків. Так як дошкілля – перша ланка освіти, на самому низькому рівні фінансування в освіті. Конференція ще раз показала, що в Україні дошкілля розвивається  і  йде в ногу з сучасністю; багато педагогів докладають значних зусиль для його розвитку і зростання, але  дошкілля потребує  допомоги - повноцінного фінансування. Тож владі слід повернутись лицем до дошкілля, адже воно – перша ланка і фундамент та невід’ємна частина освіти громадян України. 

Ми, дошкільники м. Золочева, дуже раді, що побували на такій зустрічі. Сподіваємось, що вони будуть проводитись частіше. Адже нам так необхідні  такі живі зустрічі з колегами, фахівцями. Особливі слова вдячності та захоплення за отримані позитивні враження та плідну працю хотіли би висловити організаторам. Варто відзначити високий науковий та організаційний рівень проведеної конференції, яка була забезпечена завдяки їх кропіткій праці. В умовах сьогодення, незважаючи на складні умови у нашій державі, низку труднощів з організації, загальнодержавні матеріальні труднощі  було проведено конференцію на якісно високому  рівні. Організатори змогли зацікавити напрямками конференції, зуміли об’єднати дошкільників та надати ще один імпульс для  тісної взаємодії та розвитку. Дані конференції слід зробити регулярними заходами для обміну  досягненнями  та досвідом між науковцями і фахівцями  дошкільної галузі. Бажаємо  усім подальших  творчих здобутків, натхнення та можливостей для проведення таких важливих конференцій!                                                                           

                                                                                                            Завідувачі ДНЗ м. Золочева



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень