A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Цьогоріч, 10 березня традиційно витало слово Тараса Шевченка у стінах Шпиколоського НВК.

Дата: 10.03.2020 14:47
Кількість переглядів: 119

Велич постаті та талант Тараса Шевченка впродовж віків возвеличує і цінує не одне покоління.  

Творчість митця стала міцним фундаментом, на якому виростали молоді паростки української літератури.  Павло Грабовський писав: «Невмирущий дух поета, як і раніше, витає над рідною Україною, невмовкаюче роздається його віще слово і сіє на народній ниві живе насіння оновлення».

Цьогоріч, 10 березня традиційно витало слово Тараса Шевченка у стінах Шпиколоського НВК. Учні 6-11 класів, продемонструвавши різні види акторської діяльності,  зацікавили глядачів Шевченковим словом, піснею, живописом. Перегляд відеопрезентації підсилив естетичне сприйняття інформації, художнє читання та виконання пісень стали запорукою ліричного настрою, а інсценізація уривків творів Кобзаря зацікавила увагу навіть найменших глядачів.

Ступаючи по Тарасових стежках, гортаючи сторінки Його творчості, милуючись феноменом митця, кожен з присутніх погодився із Словами О. Гончаря: «Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира...Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях,у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись».

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень