A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

В нас мудрість вічна і любов жива

Дата: 11.11.2019 14:45
Кількість переглядів: 97

Слово рідне моє, запашне, барвінкове
Ти зі мною завжди: і в натхненні й труді
Ти гучне  і надійне, таке веселкове.
В тобі сили злилися мої молоді.
Найдорожчий дар, який  Бог дав кожному народові – це мова. Є мова – є народ. Цю тезу доведено багаторічною історією. Ми – нащадки наших предків, маємо берегти, примножувати цей дар.
Уже стало доброю традицією у перший тиждень  листопада в Плугівському НВК урочисто проводити тиждень української мови приурочений Дню української писемності та мови.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривали впродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і просто змагання,  а також цікаві уроки про скарби рідного слова, класні години. Цього року програма предметного тижня була як завжди насиченою.  Учні мали змогу поринути  у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

         4 листопада на загальношкільній лінійці учитель української мови та літератури Грушка О. П. оголосила про відкриття тижня української мови, ознайомивши присутніх з основними заходами та закликала школярів активно приймати в них участь. Бібліотекар школи Сторожук М. О. організувала тематичну виставку художньої літератури про українську словесність «Слово про слово».

У вівторок  учні 9-11 класів  мали змогу «погортати»  усний журнал «Зародження української писемності та мови» на основі відеопрезентації.

6 листопада одинадцятикласники  провели інформаційну хвилинку для учнів 1-4 класів «О рідне слово, хто без тебе я», а молодші школярі презентували свої ілюстрації на тему «Мій улюблений герой народної казки».

«Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка» так звучала тема конкурсу на кращу авторську поезію та на краще декламування віршів про мову між учнями 5-11 класів, який проходи в четвер 7 листопада. А доповненням до конкурсу читців була подорож на Олімп «Мовознавства».

У п’ятницю, 8 листопада, учні  могли застосувати свої набуті знання з української мови у І етапі Міжнародного конкурсу  з української мови імені Петра Яцика.

Де є мова, там і народ, який боронитиме  її. Він, як Зевс буде вести мудрість і співучість рідного слова до наших сердець. Бережімо свою рідну мову!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень