A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Інтегроване заняття «Безмежний світ LEGO»

Дата: 11.03.2019 14:36
Кількість переглядів: 323

Всім відомо, що конструктори LEGO, на сьогоднішній день, є незамінним матеріалом для занять у дошкільних закладах. LEGO – одна з найвідоміших і поширених нині педагогічних систем, яка широко використовує тривимірні моделі реального світу в предметно - ігровому середовищі в процесі навчання та розвитку дитини дошкільного віку.

06 березня  2019 року в Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» відбулось показове,  в рамках методичного дня, інтегроване заняття «Безмежний світ LEGO» в середній групі з використанням інноваційних LEGO – технологій. Під час заняття педагог Лабаз Л.Я. вдало продемонструвала різні форми роботи з конструктором LEGO: роботу архітектурних, ландшафтно-дизайнерських, інженерних майстерень та проектні завдання, які можна використовувати практично в усіх видах роботи з дітьми. Малята разом з  Майстром – ламайстром (студентка-практикант Почапська О.Т.) вирушили у подорож до країни LEGO LEND, де їх зустріла  королева LEGO (вихователь Двірник М.П. ). У  країні LEGO діти побували на виставці «LEGO виробів» і  потрапивши в майстерню, змогли особисто відчути себе  архітекторами, дизайнерами, інженерами та розвинути свої здібностей і комунікативні навички шляхом командної роботи над спільним проектом «Місто Мрій». Заняття було наповнене цікавими конструкторськими іграми: «Юні архітектори», «Будуємо транспорт»; комп’ютерними іграми «LEGO проектування», «Ландшафтне озеленення»; руханкою - імітацією «Транспорту у нас багато, всі поїдемо на свято», музично–руховою вправою на  розвиток дрібної моторики рук «Пальчик, пальчик тук - тук - тук», фізкультхвилинкою  «Чарівний кубик LEGO», де діти поєднували рухливі ігри і вправи з LEGO. Енергетичного запалу та настрою на занятті надавав  музичний супровід  та виконання дошкільнятами пісень  «Ми - LEGO чемпіони» та ін. (музичний керівник Коропатніцька В.Ю.). Діти через ігрові вправи і завдання, за допомогою різнокольорових цеглинок, навчались детально описувати свої дії, надавати чіткі і зрозумілі інструкції, пояснювати свої міркування, розповідати історії, які допомагають спілкуватися з іншими і виражати власні думки; розвивали вміння вирішувати проблемні завдання і співпрацювати в групі. Педагог під час заняття вдало використала ознайомчі презентації для дітей з різними видами архітектурних споруд і різновидами транспорту («Світ архітектури», «Проектування транспорту»). Малята  допомогли Майстру-ламайстру зрозуміти важливість професії архітектора. Присутні побачили, як в ході заняття, підвищується комунікативна активність кожної дитини, формується вміння працювати в парах, в групі, відбувається розвиток творчих здібностей, підвищується мотивація до навчання.

ЛЕГО допомагає дітям втілювати в життя свої задумки, будувати і фантазувати, захоплено працювати і бачити кінцевий результат своєї роботи. Використання конструктора LEGO дозволяє малятам вчитися граючи і навчатися в грі, яка є найважливішим супутником дитинства.

                                                                                                    Вихователь–методист
Цоба Л.Н.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень