A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Журавлиний ключ Небесної Сотні

Дата: 01.03.2019 14:35
Кількість переглядів: 667

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, а також виховання в дошкільників любові до Батьківщини, патріотичної свідомості, бажання стати гідними громадянами України, в Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» відбувся захід–реквієм «Журавлиний ключ Небесної Сотні» (музичний керівник Коропатніцька В. Ю.), який розпочався  піснею “Плине кача...”.

Діти вшанувала героїв Небесної Сотні  хвилиною мовчання та запалили свічечку пам’яті. «Нехай світло запаленої свічки буде пам’яттю тим, хто поклав життя за нашу свободу, незалежність і демократію, і ми маємо гідно нести цю ношу…», – сказала завідувач Кравчук О. В. Дівчатка старшої групи виконали танець «Свіча пам’яті», який супроводжувало відео «Мамо, не плач, я повернусь весною». Вихователь Мельник Н. Б. розповіла  дошкільнятам про те, що означає для кожного любити свою Батьківщину; розкрила поняття, що таке гідність, справедливість, мужність і відданість. Діти вже знають, що герої – це мужні, незламні, хоробрі, а ще відважні й самовіддані у бою та праці люди, це – люди, які здійснюють великі вчинки на благо інших. Вихованці переглянули відео презентацію «Пам’яті Небесної Сотні» з добіркою слайдів відповідної тематики. Ніхто не залишився байдужим. В очах присутніх блищали сльози. Кожен розумів, що загинули молоді, енергійні, не байдужі до власної держави люди. Ті, які прагнули змін на краще. Зворушливо малеча читала вірші (« А сотню вже зустріли небеса», «Палає Київ у вогні», «Майдан», «Героям Слава», «Небесна Сотня»). Діти співали пісні («Крила», «Присвята Небесній Сотні»), присвячені Героям Небесної Сотні. Дошкільнята  заворожено слухали вірші у виконанні дорослих. Із сльозами на очах, колишня вихованка садочка Мельник Марта, під однойменне відео, продекламувала вірш–баладу «На місячній доріжці», який став революційною поезією ХХІ сторіччя.   Із тривогою в голосі вихователь-практикант Попадюк В. В. прочитала вірш «Історія одна…». На завершення заходу прозвучала молитва за Україну «Боже, великий, єдиний» у виконанні педагогів, яка  вже стала гімном і метою життя кожного українця.

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу  надвисоку ціну –власне життя. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони загинули за честь, за волю, за право бути Українцем, за свою Батьківщину,  за право обирати свій життєвий шлях.

Героїчна  сотня,  зробивши  перший  крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Вони  мають  стати прикладом для кожного свідомого українця.

Простіть хлоп’ята, і спочиньте з миром…    
Ви показали, що Вкраїна має силу,
А сила не помре, вона завжди жива!     

                                                                                  Вихователь – методист
Цоба Л. Н.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень