A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Літературно-музична композиція «Ми тебе не забули, Тарасе» у Плугівському НВК

Дата: 18.03.2019 14:32
Кількість переглядів: 98

Забриніла весна своїми струнами і принесла велике свято для України і українців, 9 березня – день народження великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
Шевченко став символом незнищенності українського народу, який не могли поставити на коліна ні золотоординці, ні бундючна польська шляхта, ні російський та австрійський царат. І сьогодні ми прислухаємось до люблячого доброго слова Шевченка, до матері й дитини, до трудящої людини, гнівного до всіх нероб і бюрократів, до всіх, хто не дбає про людей, щоб до кожного дійшли слова «чия правда, чия кривда і чиї ми діти».

З метою розкриття світової величі Кобзаря, його значимості для всіх людей на планеті, розкриття неосяжності його таланту, визначення ролі великого сина українського народу в літературній спадщині, культурі українського народу, виховання почуття національної гідності, гордості за великого патріота України, прививання любові та шани до слова українського Пророка в п’ятницю 15 березня у Плугівському НВК І-ІІІ ст. відбулася літературно-музична композиція «Ми тебе не забули, Тарасе», який підготували учитель української мови та літератури Грушка О. П. та музичний керівник Гучко Г. М.

З вуст школярів звучали «Садок вишневий коло хати», «Встала весна…», «Тече вода з-під явора», «Світає, край неба палає», «Тече вода із-за гаю», «Зоре моя вечірняя», «Зацвіла в долині…». Лірична поезія вдало перепліталася з піснями «Думи мої», «Лети галка через балку», «Пісня про Кобзаря», «Квітуча Україна», а юні артисти повернули нас в час дитинства Тараса в інсценівках «Де стовпи небо підпирають…», «Оксана і Тарас». А на завершення свята п’ятикласники подарували присутнім танець «Зацвіла в долині», який викликав шквал овацій.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень