A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Плекаймо в серці рідне слово!

Дата: 16.11.2020 14:32
Кількість переглядів: 199

 

У листопадові дні у Ремезівцівському НВК у рамках Тижня писемності та мови під керівництвом учителів – словесників  - Лісової З.І., Гонтар Л.І.  – була проведена тематична лінійка, присвячена Дню української писемності та мови. Зоряна Ігорівна привітала усіх шанувальників рідного слова із святом і наголосила, що «рідна українська мова зіткана із тепла і любові батьківської домівки, із мальовничих краєвидів, із верби і калини , із вишневих садів , із річок та струмочків, чарівних смерек, із яскравих кольорів веселки, із задушевної пісні, танцю, з колосистого  пшеничного поля  і високого синього неба…» 

  Свято розпочали ведучі, які поетично розповіли про красу рідної мови, звернули увагу присутніх на те, що немає в житті нічого дорожчого за рідне слово.  Школярі  ознайомили з історію виникнення свята Дня української писемності і мови – ушанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, а також наголосили на значенні діяльності братів  Кирила і Мефодія -  великих просвітителів. Поетичними перлинами  про мову порадували читці – декламатори. Також переглянули відео «Світлиця слова у безмежжі часу». 

Відбувся   І етап  ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови ім.        П. Яцика, який щорічно стартує  у  День української писемності та мови. Основна мета конкурсу ? піднесення престижу  української мови, популяризації її серед  молоді.

  Доповненням до свята  була виставка літератури «Життєпис долі рідної мови».

Любімо! Вивчаймо! Плекаймо! Адже «найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова», яка передається у спадок нашим нащадкам.                                                                

 

                                                                              Учитель – філолог

                                                                  Лісова З.І.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень