A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Тематичний урок «Місце подвигу – Афганістан»

Дата: 17.02.2020 14:32
Кількість переглядів: 104

17 лютого 2020 року з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення радянських військ колишнього СРСР з території Республіки Афганістан у  Плугівському НВК І-ІІІ ступенів учителем історії Саврас Л.Б. для учнів 5-11 класів проведено тематичний урок «Місце подвигу – Афганістан», з використанням фрагментів художнього фільму «9 рота».

Учні, слухаючи розповідь учителя та переглядаючи фільм, почули і побачили, яка вона війна!!! Напевно найбільше за все запам’яталося дітям, що афганська війна героїчна і трагічна не лише із-за обелісків, перш за все, тому що вона тривала вдвічі довше, ніж Велика Вітчизняна. Вона… потребує глибокого осмислення і сьогодні. І до тепер не знайшлося такого комп’ютера, щоб водночас здобути всі уроки, які необхідні для суспільства. Тому щороку пам’ять прокручує: було? як було? і чи так це було?. Чи треба взагалі згадувати про війну? Одні кажуть, що не треба, інші вважають, навпаки. Та, мабуть, треба. Треба до тих пір, поки людство спроможне буде сказати: «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробили все, щоб її не було!». І саме на ці питання націлювала учитель історії.

На закінчення заходу учителем було зазначено, що роки летять, вiдлiтають у вiчнiсть.  Тож давайте і ми з вами будемо пам’ятати героїв, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі -  у спогадах, снах, думках. Вони на це заслуговують. Допоки на Землі існують гарячі точки, і поки порушується біблійна заповідь «Не убий», ми не повинні заспокоюватися… І, головне, пам’ятати…

Учні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів-учасників бойових дій на території інших держав, не лише в Афганістані, а також тих хлопців, які стали на захист України, і сьогодні ціною свого життя забезпечують незалежність і цілісність нашої держави.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень