A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Тиждень української писемності та мови у Струтинській ЗОШ І-ІІ ступенів

Дата: 13.11.2019 14:29
Кількість переглядів: 108

Дата Дня української мови та  писемності припадає на церковне свято – день вшанування преподобного Нестора-літописця. Адже дослідники вважають, що саме з його праці починається писемна українська мова. Колись навіть дітей віддавали до школи саме у цей день, після служби у церкві, де молились та просили у Нестора-літописця аби благословив майбутніх учнів.
Саме з нагоди цього свята і був проведений у Струтинській ЗОШ І-ІІ ст. тиждень української писемності та мови.

Упродовж тематичного тижня було сплановано ряд цікавих заходів. Це і тематичні виставки давніх книг, й «Стіна  крилатих висловів про писемність», і конкурс на найкращу стіннівку «Моя чудова українська мова». Учні молодших і старших класів активно долучилися до конкурсу читців поезій про рідну мову, в якому презентували самостійно дібраний матеріал і, що надзвичайно приємно, маловідомих сучасних авторів. Серед активних учасників було розділено призові місця, оголошено подяки.

У рамках тематичного тижня проведено І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика: вкотре з вдячністю згадали великого мецената, учасники продемонстрували свої знання й уміння з української мови. Та, мабуть, найцікавішим було проведення мовознавчого квесту. Учасники квесту, поділені на команди, отримавши інструкції й залікові листки, відшукували зашифровані місця, декодовували повідомлення, вирішували мовознавчі завдання й отримували за якість виконаного бали-наліпки. Звісно, всі школярі отримали величезне задоволення від гри та багато нових знань.

Вишинська Н. І.,
Олексій С. В.,
учителі української мови і літератури

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень