A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Майстер-клас по виготовленню новорічної еко-іграшки

Дата: 12.12.2019 14:25
Кількість переглядів: 152

У передноворічний час виникає актуальне питання - чим прикрасити власні оселі, які новорічні іграшки-забавки почепити на ялинки.
З цієї нагоди до Золочівскої ЦРБ ім. І. Франка були запрошені працівники відділу рекреації та туризму, та працівники із відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Північне Поділля», які спільно з бібліотекарями для учнів 10-11 класів Золочівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (класні керівники Пановик Л. В., Петльована В.П.) провели майстер-клас по виготовленню новорічної-різдвяної ялинкової прикраси. Захід відбувся в рамках екомарафону "Збережи життя ялинці".


Під час заходу екоосвітяни НПП «Північне Поділля» наголосили на тому, що при бажанні можна знайти заміну живій ялинці, не рубаючи її, і виготовити практично з будь-яких матеріалів. Наприклад, можна придумати низку виробів з гілок сосни, поєднавши їх з новорічними прикрасами (тут варто лише використовувати фантазію), а також прикрасити будинок оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.

На початку заходу працівники парку розповіли присутнім про значення хвойних дерев в навколишньому середовищі, зокрема про їхню ґрунто- та волого-стримувальну функцію, про фітонциди, які виділяють хвойні тощо. Працівники бібліотеки представили присутнім книжкову виставку на природничу тематику. Також учасники заходу мали нагоду послухати про історію прикрашання ялинок у домівках мешканців. Адже, як зазначили інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» прикрашена ялинка не є атрибутом нового року – а Різдва Христового.

Під час майстер-класу усі учасники заходу взялися виготовляти іграшкові прикраси для ялинки із вторинної сировини.

Також розповідали і про виготовлення та історію українського оберегу ляльки-мотанки, про те, як її шанували в українських помешканнях як оберіг родини.
У свою чергу працівники читального залу бібліотеки представили учням альтернативу новорічній ялинці – невелике деревце, виготовлене із сухих гілок. Після майстер-класу деревце було прикрашено іграшками, виготовленими учасниками заходу.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень