A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Година пам’яті «Голодомор: зернятко надії»

Дата: 26.11.2019 13:46
Кількість переглядів: 158

Голодомор 1932–33 років, який забрав життя понад  7 000 000 людей — це страшна частина родинної історії майже кожного сучасного українця. 23 листопада 2019 року у Золочівському районному дитячому будинку «Рідний дім», як і по всій Україні відзначили День пам'яті жертв голодоморів 1932-33 рр.  Вихователем Стеблій О.Л. і психологом Маліцькою Н.В. була проведена інтерактивна година пам’яті «Голодомор: зернятко надії».

Вихованці переглянули історичні фільми, які були зняті на основі історичних фактів про голодомор 1932-1933 рр. в Україні, спогадів очевидців. Діти розбирали, що передувало геноциду, демонстрували знання з історії 20-х років минулого століття. Молодші вихованці Якимів Віталій, Романчук Єремія, Ференс Ліля, Нагуляк Олександр читали вірші-спогади, старші – визначали масштаби трагедії українського народу та уроки історичної правди, як процесу оновлення та очищення народної пам’яті.

Вшанували пам'ять мільйонів невинних жертв Голодомору хвилиною мовчання та полум’ям свічки, яку запалили о 16:00, як кожен свідомий українець. Це вогник нашої скорботи по мільйонах загублених життів наших співвітчизників, серед яких були і діти. Це – світло очищення задля нашого майбутнього.


 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень