A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

День пам`яті жертв Голодомору у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 26.11.2019 12:59
Кількість переглядів: 90

Голодна смерть, напевно, найстрашніша.
Вона повільна, довга і тяжка,
Жахлива і пекельна, найлютіша,
Бо зводить з розуму й така тривка...
А це ж було…...
Кожного року в листопаді українці по цілому світу вшановують пам'ять жертв одного з найбільших геноцидів в історії людства. Сьогодні, коли від початку Голодомору минуло десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди і довічного прокляття, послане на голови катам. Бо це слово здолало смерть, аби дійти до нас, збудити в наших серцях пам’ять про мільйони безвинно замучених предків і застерегти від повторення страшних помилок.

Учні школи Великовільшаницької ЗОШ І – ІІІ ступенів теж не залишились осторонь дня пам'яті. Напередодні учні початкової школи провели акцію «Три колоски ціною у життя …», «Незабудки пам’яті ».

Завершився день скорботи виховним заходом «Запалимо свічу». Учні  школи  читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеофільм Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори», «Де б ти  не був – вшануй померлих від голоду!».  У глибоких роздумах про долю нашого народу, у глибокій печалі за безвинно померлими українцями,  учасники заходу хвилиною мовчання вшанували  жертв та  засвітили свічки в пам'ять про численні смерті

Звертаючись до учнів заступник директора  закликала всіх зберегти пам’ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам’яті.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень