A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Усьому світові відома одна із найболючіших екологічних проблем України – сірководень у Чорному морі.

Дата: 03.05.2020 12:58
Кількість переглядів: 192

Темою дистанційного заняття секції географії Золочівської МАН (керівник секції Л.Городиловська) стала  найболючіша екологічна проблема України – сірководень у Чорному морі.  Вихованці переглянули створену вчителем презентацію, доповнили самостійно вишуканим матеріалом, поділились власними думками щодо екологічних проблем тощо.   

 

Усьому світові відома одна із найболючіших екологічних проблем України – сірководень у Чорному морі. Під Одесою великі області моря в результаті підняття  сірководневих вод стали млявими, продовжують гинути багаті рибні промисли цього району. Був зафіксований вихід сірководню при шквальному вітрі, який підняв глибинні води на Золотих Пісках. Підраховано, що при вітрах близько 20 метрів в секунду підйом сірководневого шару здійснюється з швидкістю приблизно 10 метрів на добу. Тривалі ураганні вітри не рідкість в прибережних районах Чорного моря в осінній і зимовий час. Це показує, що  загроза виходу сірководню реальна для багатьох районів - як для західних (де часто і довго дмуть Варненські вітри і сірководневий шар підходить відносно близько до поверхні моря), так і для східних (в районі Новоросійська - Туапсе, де часті тривалі і сильні норд-ости).

Чому виникла ця загроза, гіпотези вчених, дослідження у цій царині, варіанти вирішення цієї екологічної проблеми – саме ці питання стали темою дистанційного заняття секції географії Золочівської МАН (керівник секції Л.Городиловська). Вихованці переглянули створену вчителем презентацію, доповнили самостійно вишуканим матеріалом, поділились власними думками щодо екологічних проблем тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень