A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Посиденьки у Світлиці

Дата: 24.05.2019 12:50
Кількість переглядів: 96

У четвер, 23 травня 2019 року, у м. Львові в ЦДЮГ на Погулянці відбувся незвичайний захід «Посиденьки у Світлиці». Зустріч фольклорних колективів у творчому діалозі перетворилася на свято фольклорного мистецтва. Свої неповторні та автентичні пісні мали змогу продемонструвати молодша та старша групи фольклорно-етнографічної  студії "Світлиця" ЦТДЮГ  (кер. Любов Андрухів) та  фольклорний ансамбль «Древо» Золочівського ЦДЮТ (кер. О. Чепелюк).

На таких посиденьках учасники та гості свята мали змогу не лише поспівати, а й долучитися до танців. Тут вирував дійсно вибух енергії душі та емоцій. Адже кожні вечорниці та «вулиця» у наших предків завершувалися запальними танцями.

Віримо, що це не остання така зустріч. І завдяки таким «посиденькам» ми зможемо не лише на словах, а й на ділі відродити первинний фольклор на Львівщині. Бо лише той, хто спрагло намагається напитися джерельної води, зможе зрозуміти цінність фольклору як джерела національного духу і усвідомлення національної ідентичності.

Дуже раді, що фольклорний ансамбль «Древо» Золочівського ЦДЮТ мав змогу долучитися до цього дійства і презентувати саме автентичний фольклор Золочівщини. Разом з тим познайомитися з однодумцями, яким також небайдужа наша праісторія та надбання наших предків.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень