A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Екскурсія в Тустань

Дата: 01.10.2019 12:37
Кількість переглядів: 106

24 вересня 2019 року учні 5, 8, 9 класів Ясеновецького НВК побували на дуже цікавій екскурсії у найбільш мальовничому куточку Львівських Карпат, де історія наших земель збережена у камені.


Урицькі скелі, що на Сколівщині, є одним із семи чудес України. В жодному іншому гірському масиві Європи немає аналога цієї пам’ятки природи та археології. В XI–XIII ст. тут була давньоруська фортеця для захисту від татаро-монгольських завойовників. Від неї залишились рештки стін та будівельних конструкцій, а також вирубані у скелях гроти, колодязі, підземні ходи. Урицькі скелі, що здіймаються у висоту на 50 метрів та історико-ландшафтний комплекс “Тустань” є частиною природного національного парку “Сколівські бескиди”, який за своєю площею є найбільшим в Україні.
Діти відвідали музей історії Тустані, історико-ландшафний комплекс, побували біля одного з найгарніших водоспадів – Кам’янки, який знаходиться на однойменній річці Кам’янка. По дорозі оглянули село Верхнє Синьовидне – батьківщину Петра Яцика. У мальовничій Тустані юні туристи поласували пресмачним картопляним шашличком.  Діти задоволені, повезли додому Живу воду Карпат, яка буде їх оздоровлювати.
Екскурсію організували класні керівники Стрілець Г. Б., Ковалик І. М. Мудрак Л. Л. та практичний психолог Леськів М. М.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень