A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Поетична свічка «Зорій повік між нами, Лесю Українко!»

Дата: 04.03.2019 12:33
Кількість переглядів: 107

25 лютого, у  день народження  геніальної дочки українського народу  Лесі Петрівни  Косач, вихованці літературно-краєзнавчого гуртка Жуківської ЗОШ І- ІІ ст. (керівник Марія Рибка) спільно із сільським бібліотекарем М. Лилик  з  метою вшанування пам’яті і популяризації  творчості поетеси, розвитку  навичок виразного читання; виховання кращих рис характеру, моральної стійкості та любові до рідного краю здійснили заочну мандрівку життєвим і творчим шляхом митця, переглядаючи  презентацію «Тобі, наша Лесю -148!».

На фоні фонограми пісні «Колискова», ведучі свята Іван Довгий та Ярина Рибка ( учні 9 класу) запросили всю шкільну родину у царство мудрого і красивого, правдивого й чуйного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього Лесиного слова. Бібліотекар запалила свічку невмирущості і шани поетеси, промовивши  такі слова: «Хай палає свічка, хай палає про безсмертя Лесі всім нам нагадає. Адже її поезія – це вогник, який запалював душу людини, який схожий на полум’я свічки». Всі шанувальники натхненно і творчо декламували шедеври поетеси. В авторському виконанні прозвучала автобіографічна поезія вчителя-філолога, присвячена славній поетесі.                           

Зворушливо прочитав рядки митця Роман Григорович: « Ні! Я жива! Я вічно буду жити! Я в серці маю те, що не вмира!» , які стали акордом свята. Приємно  було споглядати, як у душі юних читців входили іскорки Лесиного вогню і розпалювали полум’я любові, снаги і відваги. Увазі глядачів представлено інсценізацію поезії « Мамо, іде вже зима». Відповідно до змісту, свої декламаторські здібності проявили п’ятикласниці Діана Звір та Тетяна Колюбінська.

Наші побажання школярам – увійти в світ нових цікавих творів митця і написати їй звернення-подяку  за  нетлінні витвори душі. Віримо, що в серцях  усіх нас  житиме палке слово нескореної Лесі, її велика любов до України.

Керівник гуртка
Марія Рибка



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень