A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Засідання школи педагогічної майстерності вчителів географії

Дата: 20.02.2020 12:26
Кількість переглядів: 121

19 лютого 2020 року на базі Заставненського НВК відбулося чергове засідання школи педагогічної майстерності вчителів географії району на тему «Методи, прийоми та форми навчання на основі компетентісного навчання».

Кожен учитель застосовує у навчальному процесі свої прийоми та методи активізації пізнавальної діяльності учнів на основі компетентісного навчання. Так, вчитель географії Балич Любов Мар’янівна, продемонструвала колегам презентацію власного досвіду з проблеми, над якою вона працює, а саме «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках географії».

 Під час виступу вчитель наголосила, що перед нами стоїть завдання: зробити так, щоб навчання було не примусовим, щоб воно диктувалося внутрішніми потребами та бажаннями учитися, оволодівати новими знаннями. В своїй роботі використовує проблемні, дослідницькі, пошукові методи навчання. Вчить учнів формулювати питання до географічних проблем, шукати власні шляхи їх розв’язання, аналізувати досвід інших, знаходити їх помилки та приймати своє правильне рішення.

Далі слідувала робота слухачів із застосуванням продемонстрованих вчителем географії Балич Л.М. прийомів і методів роботи, таких як “Числовий диктант”, “Сенкан” та “Фішбоун”.

Впродовж засідання вчителі географії Глинянського освітнього округу конструктивно спілкувалися, обмінювалися досвідом та виконували ряд практичних завдань.

Вчитель географії Квасниця Петро Миронович та вчитель географії Цуп Наталія Степанівна презентували колегам власні блоги. Особливу увагу Квасниця П.М. звернув на виконання онлайн-тестів учнями на сторінці його блогу, ознайомив з можливостями використання тестів на сайті освітнього проекту “На урок”.  Цуп Н.С. додала, що завдяки такому інструменту як блог, можна: ділитись своїми знаннями, навчати когось, мотивувати, наповнювати освітнє інформаційне середовище чимось новим, давати хороший приклад і просто насолоджуватись самим процесом створення чогось самостійно.

Засідання пройшло в діловій, творчій та позитивній атмосфері.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень