A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Заходи з вшанування пам’яті українців

Дата: 06.03.2019 12:15
Кількість переглядів: 197

З ініціативи Об’єднання українців у Польщі та за підтримки обласної державної адміністрації 2 березня 2019 року у Республіці Польща відбулися заходи з вшанування 74-ї річниці трагедії села Павлокома та 204-ї річниці від дня народження автора Державного Гімну України отця Михайла Вербицького.
Вчителі Словітського НВК Левчишин М. С., Гнатів М. В., Карнидал    Н. Б. разом із делегацією від громадськості району взяли участь у скорботній Панахиді за невинно вбитих 366 українців села Павлокома.

1-3 березня 1945 року нерозформованим відділом польської Армії Крайової під керівництвом поручника Юзефа Бісса разом з групами із навколишніх польських сіл відбулося винищення українського мирного населення села Павлокома. На думку львівського історика Володимира Руденка, Павлокома – символ трагічної долі українців на  землях Закерзоння.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що пам’ять про невинно убієнних викарбувана не лише на камені, а у наших споминах та серцях.

Пізніше разом із делегаціями із Тернопільщини та Івано-Франківщини освітяни відправились у село Млини, щоб вшанувати 204-ту річниця з дня народження творця музики українського гімну, отця Михайла Вербицького. У каплиці-пантеоні, де похований видатний українець, відбулась поминальна молитва та покладання квітів. Більше тисячі українців спільно виконали Державний Гімн України.

Пам'ятаймо та поважаймо свою історію!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень