A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Міжнародний день рідної мови в Золочівському економічному ліцеї

Дата: 25.02.2019 12:14
Кількість переглядів: 92

Щороку 21 лютого в усьому світі відзначають Міжнародний  день рідної мови. Таку традицію започатковано в 2000 році, коли ЮНЕСКО оголосило про підтримку мов світу, адже деякі з них перебувають на межі зникнення.

Міжнародний день рідної мови в Україні – це якраз привід для роздумів над мовним питанням. Знати, берегти рідну мову – це обов’язок кожного з нас.

Повчальними для нас є слова  Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Справді, без мови ми ніхто. Тому так важливо говорити з молодим поколінням українців про вагу рідної мови в державі.

Ранок 21 лютого в Золочівському економічному ліцеї розпочався з усного журналу. Ліцеїсти групи Е-2 Курченко В. і Синюшкович С. розповіли історію виникнення свята, а також повідомили найцікавіші факти про українську мову. Перейняли естафету вчителі української мови та літератури Олексин І. М. та Ковалик Н. Ю., які провели цікаві мовні вікторини і визначили найкращих ліцейних знавців мови. А старшокласники мали змогу висловити свої думки про проблеми української мови в нашій державі, адже не для всіх українців вона є рідною.

Хочеться побажати нам, українцям, говорити про рідну мову не лише     

9 листопада та 21 лютого, інакше ми станемо нацією рабів, «котра не має Слова». Тож шанобливо ставмося до своєї мови, плекаймо її та бережімо!

Учитель української мови
та літератури
Олексин І. М.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень