A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Вшанування Дня пам'яті жертв Голодоморів У дитячому будинку "Рідний дім"

Дата: 30.11.2020 12:10
Кількість переглядів: 90

 

«Вшановуємо День пам’яті жертв Голодоморів»

Традиційно, в четверту суботу листопада, Україна та світ вшановують пам'ять жертв трьох голодоморів: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років. Це одні із найтрагічніших сторінок в історії XX століття. 28 листопада вихованці дитячого будинку «Рідний дім» під час години-реквієм «Не вигоєний біль серця всієї України», організованою вихователькою Петелицькою В.С., приєдналися до загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті!». 

            Практичний психолого Мілецька Н,В, підготовила глибинний матеріал: відео-екскурсію експонатами Національного музею «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» (Проект "Віртуальний музей"), фільм спогадів «Сторожів правди» . Діти дізналися про жахливі наслідки так званого сталінського закону «про 5 колосків» – фактично одного з перших кроків у більшовицькому злочині  проти людей, його геноцид. 

       Запаливши  «свічку пам’яті», разом вшанували пам’ять мільйонів безвинних душ хвилиною мовчання. Й у спільній молитві схиляємо голову у скорботі їм, неоплаканим і неоспіваним, похованим без труни і молитви, позбавлених могил і шани. Біль від голодоморів не вщухне в генетичній пам’яті нації. Ми маємо зберігати й передавати цю правду нашим поколінням. Учити дітей шанувати хліб, як величезну святиню, цінувати людську працю, любити країну та наслідувати українські традиції.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень