A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Тиждень правового виховання

Дата: 11.03.2019 12:01
Кількість переглядів: 118

Права – це забезпечені законом можливості мати, користуватися й розпоряджатися соціальними благами й цінностями, користуватися основними свободами у встановлених законом межах.
З метою активізації творчої та пізнавальної діяльності учнів,  надання можливості учням презентувати набуті знання у нестандартних формах роботи, реалізувати виховний потенціал з 25 лютого по 01 березня у Колтівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень правового виховання.

Протягом цього тижня були проведено заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. До заходів були залучені учні 1-11 класів, які отримали багато нової та цікавої інформації, а також зуміли продемонструвати свої знання.

Згідно плану проведення тижня у школі була організована виставка  літератури на правову тематику "З правової скарбнички: закон є закон". 

Учитель історії і правознавства Кобіль С. А. з п'ятикласниками провела урок «Права дитини», усі разом визначали основні права і обов’язки школярів. Учні позначали кольоровими наліпками знайомі і вперше почуті для себе права.

Практичний психолог та педагог-організатор Гасій Г.М. у 6 класі провела годину спілкування «Права та обов’язки учнів». Школярі переглянули презентацію «Права дитини», відеофільм «Конвенція ООН про права дитини», а також було проведено анкетування учнів з метою виявлення правових знань.

Учителі початкових класів Мартинишин В.М., Мартинишин І.В., Питльована О.І. для учнів 1-4 класів провели класну годину «Закон  та право для всіх єдині». Діти переглянули та обговорили фільм про дотримання прав і свобод громадян, виконали пісню «Я маю право…», малювали малюнки на правову тематику. Потім у вікторині перевірили свої знання про права дітей, а також про обов'язки кожної людини і учнів зокрема.

Класні керівники провели виховні години, бесіди, години спілкування:

«З історії боротьби за рівні права», «Закон обов’язковий для всіх», «Права дитини - права людини», «Я - громадянин правової держави», «Права і обов`язки громадян України».

Проведення предметного тижня допоможе учням збагатити свої знання в області права, вміння їх застосування на практиці, сприятиме вихованню правової культури молоді.

Кожна дитина особлива і неповторна. Пам’ятай!
Ти безцінний не лише для своїх батьків, але й для всього світу, адже іншого такого ж веселуна,
бешкетника, розумника або мрійника ніколи не було
і не буде. Ось чому так важливо знати свої права та вміти ними користуватися.   

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень