A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Літературно-музична композиція до Міжнародного Дня рідної мови

Дата: 28.02.2019 12:00
Кількість переглядів: 184

З метою популяризації та поглибленого вивчення творчості  поетів-земляків, кращого пізнання скарбів української мови; розвитку культури мовлення, удосконалення виразного читання; виховання поваги та любові до рідного слова вихованці літературно-краєзнавчої секції Золочівської МАН, що працює на базі Шпиколоського НВК, провели літературно-музичну композицію, присвячену Міжнародному Дню рідної мови.

Свято розпочали символічні Україна та Мова (учениці 9 класу Мар’яна Балич та Іванна Семираз).  Школярі в піснях і віршах оспівали і звеличили багатство і красу, мелодійність і неповторність дорогої, найкращої, пелюсткової і ніжної української мови. Декламування поезій Романа Завадовича «Моя мова», Лесі Сидорович «Скажи словечко, я тебе побачу», Михайла Кутного «Рідне слово» відкрили внутрішні переживання  митців за долю рідної мови та палку любов до неї, що стали добрим нашим стимулом для наслідування.

Задушевно і хвилююче линули пісні «Рідна мова» та «Мова єднання» у виконанні  дев’ятикласниць Василини Буняк і Дарії Вульчак.

Свято доповнила інсценізація гуморески Павла Глазового «Кухлик», виконавцями якої  були семикласниці Аліна Гайдар, Юля Забавко та Ліля Рибка. З повчальними словами:  «Любімо свою мову, вивчаймо, збагачуймо і дотримуймося  культури мовлення!» - звернулася до всіх баба Параска, героїня сценки «Баба Палажка та баба Параска на святі рідної мови» (учениці 7 класу Тетяна Рибка та Наталія Фірак).

  

Принагідно, учневі 10 класу Рибці Богдану  вручені Диплом учасника Всеукраїнського конкурсу «Я – журналіст!» та Подяку за участь у ньому.

 

 

  Керівник секції

Марія Рибка

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень