A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Напередодні Великодніх свят гуртківці секції «Українська фольклористика» (кер. О. Чепелюк) провели онлайн майстер-класи по написанню традиційних писанок.

Дата: 21.04.2020 11:56
Кількість переглядів: 112

Напередодні Великодніх свят гуртківці секції «Українська фольклористика»  (кер. О. Чепелюк)  провели онлайн майстер-класи по написанню традиційних писанок та у  техніці «травлення» за участю керівника гуртка та неодноразової переможниці обласних конкурсів по писанкарству, однієї з слухачів цієї секції, Марії Чепелюк. 

Вихованці гуртка мали змогу дізнатися про різновиди написання писанок ( у тій чи іншій техніці), їх магічну силу та про різновиди побутування символів на теренах нашого краю. 

Марія Чепелюк детально описала та продемонструвала основи поділу яєць для написання писанок, як правильно тримати писачок та у якій послідовності  робити той чи інший вид роботи (травлення).

  1. Спершу видуваємо яйце темного забарвлення. Наносимо олівцем взір.  
  2. Починаємо наносити віск на ті місця, де  малюнок повинен бути найтемнішим.                                 
  3. Кладемо яйце у стакан з оцтом на 5-7 хвилин.І знову наносимо віск на ті місця, де малюнок повинен бути трохи світлішим. 
  4. І знову кладемо яйце у стакан з оцтом на 15-20 хвилин.  Витягаємо. Для того аби зняти віск, писанку обливаємо окропом. Виходять такі чудові писанки.  
  5. Роботи наших гуртківців.   
  6. Так вихованці секції «Українська фольклористика»  мали  можливість вкотре долучитися до витоків створення нашими предками писанок та прикрасити н
  7. Починаємо наносити віск на ті місця, де  малюнок повинен бути найтемнішим.
  8. Кладемо яйце у стакан з оцтом на 5-7 хвилин.
  9. І знову наносимо віск на ті місця, де малюнок повинен бути трохи світлішим.
  10. І знову кладемо яйце у стакан з оцтом на 15-20 хвилин.  Витягаємо. Для того аби зняти віск, писанку обливаємо окропом. Виходять такі чудові писанки.
  11. Роботи наших гуртківців.   
  12. Так вихованці секції «Українська фольклористика»  мали  можливість вкотре долучитися до витоків створення нашими предками писанок та прикрасити ними свої оселі до Великодніх свят.

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень